Sari la conținut

Cum este să trăiești sub amenințarea unui vulcan? Orașul spectaculos despre care se spune că e Mecca iubitorilor sporturilor extreme

Mecca iubitorilor sporturilor extreme. Aceasta este denumirea pentru cunoscători a orăşelului chilian Pucon. Tot timpul anului aici se pot practica cele mai aventuroase sporturi şi este important să spun că preţurile sunt accesibile tuturor.

Pucon este un oraş ridicat pe malul unul lac şi este dominat de un vulcan care din când în când fumegă. Peisajul este excelent pentru cei care vor să facă fotografii. Clădirile de aici au finisaje făcute din lemn şi deşi localitatea este sud americană, seamănă destul de mult cu anumite oraşe alpine din Europa.

Când ajungeţi aici, vă puteţi stabili baza pentru diferitele excursii în zonă. În primul rând puteţi încerca să faceţi alpinism pe peretele vulcanului. Există o singură problemă pentru această activitate. Vremea deosebit de capricioasă vă poate da brusc planurile peste cap, pentru că urcarea pe munte este permisă doar atunci când sunt condiţii meteo favorabile.

În al doilea rând, vă stă la dispoziţie râul Trancura, cu două tipuri de activităţi. Una pentru cei curajoşi şi dornici de adrenalină, raftingul, iar a doua pentru cei care preferă relaxarea, pescuitul la muscă. Vă mai recomandăm să încercaţi şi bazinele termale sau plajele cu nisip negru de lângă lacul Villarrica.

Pe vremuri, Pucon era un loc exclusivist unde îşi făceau vacanţele membrii înaltei societăţi, artiştii şi intelectualii. Aceştia mai vin şi astăzi la Pucon şi pentru ei sunt păstrate în stare excelentă cazinouri şi hoteluri de lux.

O vacanţă în America de sud presupune cheltuieli mai ridicate când vine vorba despre transport. În rest, preţurile sunt acceptabile.

Pe aceeași temă