FINAL DE BOOKFEST. Editurile sunt mulţumite de vânzări

Data publicării:
bookfest

Aproape 100.000 de persoane au fost la Bookfest în cele cinci zile ale Salonului de carte. La ora 16.00, organizatorii Bookfest estimau că anul aceste salonul a fost vizitat de peste 90.000 de iubitori de carte.

După ce miercuri, joi şi vineri vânzările au fost cam cu 25% sub vânzările de anul trecut, sâmbătă lucrurile s-au echilibrat destul de bine, din fericire. A fost o zi foarte bună, au venit mulţi oameni şi vremea ne-a ajutat foarte mult şi am ajuns puţin peste nivelul anului trecut”, spune Mario Demezzo, de la grupul editorial ALL.

Grupul Humanitas a vândut anul acesta la nivelul anului precedent, ceea ce este un lucru foarte bun - înseamnă că iubitorii de carte au venit şi anul acesta la Bookfest şi nu numai că au venit, au şi cumpărat cărţi”, spune Denisa Comănescu, director editorial la Editura Humanitas.

Reprezentanţii altei edituri se laudă cu o creştere a volumului cu 10-20 de procente faţă de încasările de anul trecut.

Pentru atâţia care arată cu degetul şi spun că nu se citeşte în această ţară, uite că cititorii demonstrează... bucureştenii în special, demonstrează exact inversul: nu este adevărat, se citeşte şi se citeşte carte de bună calitate”, afirmă Roxana Petrescu, PR Manager al grupului editorial Corint.

Circa un milion de volume au pregătit editurile participante la cea de-a opta ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. La eveniment au participat peste 200 de expozanţi. Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sunt doar câteva dintre personalităţile prezente la ediţia din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri