Sari la conținut

Final de vacanță pentru unii, start pentru alții

Pentru cei mai mulţi turişti care au petrecut Revelionul în staţiunea Bran, vacanţa s-a încheiat. După micul dejun, cei mai mulţi şi-au făcut bagajele şi au plecat spre case ca să evite aglomeraţia de pe şosele.

„Ne-am simţit foarte bine, am beneficiat de servicii foarte bune, mâncarea a fost bună.”

„Am venit şi anul trecut, venim cu plăcere că ne-a plăcut şi meniul, şi formaţia, deci ne-am distrat super.”

Chiar dacă le pleacă turiştii, proprietarii pensiunilor nu iau pauză. Cameristele se grăbesc să pregătească totul pentru turiştii din Republica Moldova care vor veni de mâine, pentru vacanţa de Crăciun.

Ioan Cioacă, proprietar pensiune Bran: „Ne pregătim acuma, tre să... chiar care nu vrea să plece trebuie să-i scoatem noi că de mâine ne vin moldovenii. Vor numai cazare şi masă, cam mănâncă de acasă, dar le pregătim care vor, revelion foarte frumos le pregătim

Pensiunile din zona Bran-Moeciu-Fundata au fost ocupate aproape în întregime de sărbători. Peste 80% din camere au avut clienţi. Însă zăpada puţină le-a limitat activităţile turiştilor care au petrecut aici.

„Ne-am plimbat aşa, pe ici, pe colo.”

„Am mâncat şi-am băut.”

Turiştii care au venit iarna aceasta la Bran au avut la dispoziţie şi o aplicaţie pe telefon prin care au putut afla tot ce mişcă în zona Bran-Moeciu. Aplicaţia a fost făcută printr-un proiect european şi se numeşte "Visit Bran".

Laurenţiu Drăgan - preşedintele Asociaţiei "Bran-Moeciu-Fundata": „O platformă pentru telefoanele mobile, pentru android prin care turiştii pot să obţină informaţii cu ceea ce se întâmplă în zona Bran-Moeciu-Fundata. Această aplicaţie poate fi downloadată gratuit.”

În zona Bran-Fundata sunt aproximativ 8.500 de pensiuni şi hoteluri.

Pe aceeași temă