GALERIE FOTO. Opt destinații pentru iubitorii de fotografii

Data publicării:
aurora boreala norvegia getty

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Istanbul (Turcia)
Strâmtoarea Bosfor taie în două Istanbulul, care se împarte între Europa și Asia. Orașul găzduiește 14 milioane de persoane și este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. Atracțiile nu îi lipsesc. Cornul de Aur (golf ale cărui ape strălucesc ca aurul când în ele se reflectă razele soarelui), cartierele Beșiktaș și Beyoglu, apusurile de soare din cartierul Üsküdar, Catedrala Sfânta Sofia, Moscheea Albastră... A păstra pentru posteritate magica lumină care învăluie Istanbulul va fi mai ușor în compania unui fotograf profesionist.

FOTO: Gulliver/Getty Images

Norvegia
Zăpada și gheața sunt o constantă în această țară scandinavă cu peisaje dominate de fiorduri. Norvegia prezintă însă și un fenomen fascinant, Aurora Boreală. Turiștii au ocazia de a participa la un atelier fotografic organizat pe durata câtorva zile pentru a învăța secretele acestei discipline și pentru a putea capta Luminile Nordului.

FOTO: Gulliver/Getty Images

Patagonia (Argentina și Chile)
În sudul Americii de Sud, o școală foto merge pe urmele indigenilor „mapuche” prin Patagonia, în cadrul unui curs de inițiere în fotojurnalism. Cu aparatul de fotografiat în mână, se străbat vechi drumuri, așezări indigene, păduri patagoniene și se descoperă cultura celor care au locuit acolo cu mii de ani în urmă. Din orașul argentinian San Martín de los Andes până la Oceanul Pacific, călătoria fotografică durează 14 zile.

FOTO:  Gulliver/ Getty Images

Madeira (Portugalia)
Valurile Oceanului Atlantic care lovesc zona de coastă a acestei insule portugheze, ceața alunecând printre munții abrupți sau lumina care se strecoară printre coroanele arborilor sunt numai câteva dintre minunile ce pot fi descoperite în Madeira. Una dintre propunerile turistice vizează o săptămână pe insulă, timp în care se învață arta fotografiei.

FOTO: Gulliver/Getty Images

India
Subcontinentul indian are locuri pentru toate gusturile, de la imense orașe la așezări pierdute, de la monumente impresionante la minuni naturale. Pentru a capta magia și istoria Indiei, un tur fotografic include vizite în orașele New Delhi, Jaipur, Varanasi sau Agra, unde merită să se aștepte cel mai bun moment al zilei în ceea ce privește lumina pentru a fotografia celebrul Taj Mahal.

FOTO: Wikipedia

Valea Arán (Spania)
Spectaculoasa Valle de Arán din Spania, la granița cu Franța, este o enclavă ce oferă vizitatorului imagini incredibile. Este aleasă ca destinație pentru un tur fotografic toamna, când valea se colorează în galben, roșu și portocaliu. Un spectacol ce merită să fie imortalizat.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cuba
Străzi ce freamătă de viață, soarele apunând peste celebrul Malecón (un bulevard cu șase benzi și un zid care se întinde pe mai mulți kilometri în zona de coastă din nordul Havanei), modul atât de deosebit în care lumina pune în evidență fațadele... Într-o călătorie prin locuri magnifice precum Havana și Trinidad, însoțiți de un fotograf profesionist, turiștii pot învăța arta de a face fotografii.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Etiopia

Pământurile pe care odinioară se întindea miticul regat al Reginei din Saba păstrează farmecul teritoriilor pe care turismul nu le-a transformat. Orașul etiopian Lalibela (nord), ale cărui biserici săpate în stâncă au fost înscrise de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, cascada Tissisat și ansamblu regal fortificat Fasil Ghebbi din orașul Gondar, aflat pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, sunt numai câteva dintre atracțiile unui circuit fotografic etiopian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Schimbările pentru asociațiile de proprietari începând cu luna iulie: Care e legea, care sunt obligațiile
Digi FM
Babasha, reacție după al doilea concert Coldplay, unde nu a mai fost huiduit: „Sunt împlinit că am văzut...
Pro FM
Miley Cyrus, atac subtil la adresa tatălui său: „Am moștenit narcisismul de la el”. Billy Ray Cyrus a...
Film Now
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000...
Adevarul
Un nou blocaj pe piața legumelor. „Avem solarii pline de tomate care vor rămâne nerecoltate". Cât a scăzut...
Newsweek
Ce vechime trebuie să aibă un pensionar pentru 1.400 lei în plus la pensie la recalculare?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Kate Winslet, despre filmarea faimoasei scene a sărutului cu Leonardo DiCaprio în „Titanic”: A fost un...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...