Hong Kong, perla din sudul Chinei

Data publicării:
hong kong

Hong Kong este unul dintre principalele centre financiare ale lumii. Pentru români, metropola poate părea o destinație exotică, dar efortul de a ajunge acolo merită.

Când porniți în călătoria cu avionul spre orașul din Asia trebuie să vă înarmați cu răbdare. Un zbor cu avionul durează între 18 și 30 de ore, cu escale. Costul: între 676 și 741 de euro.

Ar fi preferabil să aveți o rezervare făcută la unul dintre sutele de hoteluri. O cameră de hotel de două stele costă 123 de euro, iar cele la trei, patru sau cinci stele au prețuri variază de 200 până la 400 de euro.

Orașul îl suprinde pe turistul european cu multitudinea de zgârie-nori, dar și cu adevărate oaze de verdeață. Parcul Central a fost inaugurat în 1991, fiind un proiect susținut Clubul Regal de Jockey și de consiliul municipal. Parcul, o investiție de aproape 40 de milioane de euro, se întinde pe opt hectare.

Un alt loc special este Muzeul de Istorie, unde sunt opt expoziții permanente, organizate pe patru etaje. De asemenea, un punct interesant este marea statuie a lui Budha. Pentru a ajunge acolo, turiștii trebuie să urce 200 de trepte.

Statuia lui Bruce Lee, una dintre atracțiile orașului

Vârful Victoria sau „The Peak” cum îl numesc localnicii, este un munte în vestul Insulei Hong Kong. Locul dă turiștilor posibilitatea de a admira peisaje minunate spre porturi și spre insulele apropiate. Dacă mergeți împreună cu copiii nu trebuie să ratați parcul de distracție Disneyland.

Iar admiratorii lui Bruce Lee pot face fotografii la statuia actorului care a locuit o bună parte a vieții la Hong Kong. Nu în ultimul rând, mergeți într-o călătorie cu vaporașul prin portul Hong Kong. Așa puteți admira și de pe mare, faimoșii zgârie nori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri