Iahtingul, un sport care atrage tot mai mulți români. Un curs costă 400 de euro

Data publicării:
2303iahting-56471

Un vânt bun, stropi de apă sărată, o mare albastră în jur şi mult simţ al aventurii. Iahtingul este sportul care atrage din ce în ce mai mulţi români. Pare costistor, dar nu e. Nu trebuie să ai barca ta ca să ieşi pe mare. Agenţiile de turism oferă pachete speciale pentru astfel de plimbări. O excursie costă 150 de lei, pentru câteva ore pe mare, şi câteva sute de euro pentru o săptămână.

„Iacturile cu vele, cel puţin cele pe care noi le avem sunt dotate cu absolut toate facilităţile pe care un om şi le poate dori în concediu. Avem cabine de dormit, aragaz, cuptor, apă caldă, apă rece. Practic nu-ți lipsește nimic ca să poți să-ți faci un concediu pe barcă absolut minunat”, spune Oana Sima, repretentantul unei firme de iahting.

Cu ajutorul unui simulator permorfant, Radu Dumitrescu învaţă să navigheze. Pe aici trec cei care vor să afle tainele navigaţiei. Mai întâi ca amatori, apoi ca profesionişti, pentru a participa la curse de bărci.

„E ca un sport. Venim în weekend, o dată, de două ori pe lună, cu echipa, facem antrenament, participăm la regate”, povestește Radu.

Un curs costă cel puţin 400 de euro. Pentru că sunt din ce în ce mai mulţi doritori, numărul competiţiilor de iahting este în creştere în România şi, în câţiva ani, România ar putea ajunge din urmă ţări cu tradiţie în acest domeniu. Primul pas a fost făcut. Unificarea competiţiilor de sailing. Sezonul va începe în iunie şi se va încheia în septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri