Liderii lumii sunt în vacanţă. Evită destinaţiile exotice pentru a nu atrage critici

Data publicării:
putin vacanta

Concediul îţi oferă ocazia de a te relaxa, de a-ţi încărca bateriile şi de a scăpa măcar pentru câteva zile de stresul cotidian. Şi ce loc de muncă poate fi mai stresant decât să fi liderul unei ţări, mai ales când e vorba de un stat important. Şefii de stat şi de guvern aleg în general locuri deosebite pentru vacanţele lor - fie în propriile ţări, fie peste hotare. Nimic ostentativ, pentru a nu atrage critici din partea cetăţenilor, de multe ori afectaţi de austeritate.

Barack Obama

Preşedintele Barack Obama şi-a luat concediu în plin scandal legat de răcirea relaţiilor cu Rusia din cauza lui Edward Snowden. Liderul de la Casa Albă va petrece opt zile împreună cu familia pe insula Martha's Vineyard din Oceanul Altlantic, unde merge în fiecare vară de patru ani. Deşi va petrece mult timp jucând golf, Barack Obama a promis că va rămâne la curent cu dosarele de actualitate.

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin nu anunţă de obicei când îşi ia vacanţă însă, când pleacă din Moscova, presa nu este niciodată departe. Anul acesta a coborât cu un submarin până la 60 de metri adâncime în golful Finlandei, pentru a vizita epava unei nave de acum 144 de ani. Apoi, liderul în vârstă de 60 de ani s-a dus la pescuit de ştiucă în Siberia, unde a prins nişte exemplare care ar stârni invidia oricărui pescar.

Regina Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii a ales să îşi amâne concediul până după naşterea strănepotului său. Locul ales pentru odihnă nu mai este o surpriză: în fiecare an, Regina se retrage câteva săptămâni la castelul Balmoral, în Scoţia. Castelul a fost cumpărat în 1852 de către Regina Victoria şi face parte din proprietatea privată a Monarhului.

David Cameron

Premierul britanic David Cameron a vrut să scape de toată agitaţia naşterii bebeluşului regal şi a plecat împreună cu soţia sa, Samantha, în Portugalia. Călătoria s-a făcut la bordul unei curse low-cost, în ton cu austeritatea din Regat. Şeful executivului de la Londra a renunţat pentru câteva zile la costume în favoarea pantalonilor scurţi şi a făcut deliciul publicului când s-a dus la cumpărături într-o piaţă de peşte.

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel pare a fi îndrăgostită de Italia. Liderul de la Berlin a fost trei săptămâni la drumeţii montane în Tirolul de Sud împreună cu soţul său, Joachim Sauer. Cei doi s-au cazat la acelaşi hotel de patru stele din staţiunea Sulden şi au escaladat un munte de peste 3000 de metri. Germania se pregăteşte de alegeri legislative în septembrie în urma cărora, cel mai probabil, Angela Merkel va obţine un nou mandat de cancelar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri