Maratonul din Capitală a fost câștigat de un kenyan

Data publicării:
kenian maraton 1

La ora 9 fix, peste 8000 de concurenţi au pornit în cel mai mare maraton internaţional organizat în Capitală. Prima cursă a fost cea populară. Cel mai în vârstă concurent a avut 80 de ani.

„Prea greu nu a fost. Puţin la deal acolo că am vazut că tinerii în special neantrenaţi gâfâiau şi rămâneau în urma mea”, spune Nicu Niţu, concurent la cursa populară.

Proba a fost câştigată de Florentina Buga. A parcurs cei trei kilometri în 10 minute şi 50 de secunde.

„Particip la destul de multe crosuri. De obicei le mai şi câştig”, a povestit ea.

După o oră şi şapte minute de la start, Ştefan Andrei a atins linia de final la categoria semimaraton. În cazul lui, experienţa şi-a spus cuvântul: „Săptămâna trecută am câştigat crosul Loteriei Române, În vară am ieşit vicecampion balcanic la 3000 de metri şi mai multe medalii la campionatele naţionale”.

Dorinţa de a fi învingător i-a făcut pe unii concurenţi să continuie cursa deşi erau la un pas să se prăbuşească pe traseu.

Printre participanți a fost și Ana-Maria Brânză, campioană mondială la scrimă. „Toată viaţa am fugit de alergare, acum nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine. Dar de ce nu? La Rio dacă n-am nicio şansă la scrimă poate mă duc să vorbesc cu Puşa, poate-mi dă câteva sfaturi”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Victor, un concurent de 22 de ani din Kenya, a avut nevoie de aproximativ două ore ca să parcurgă cei 42 de kilometri de maraton. A reuşit astfel să fie marele câştigător al acestei competiţii sportive.

„Sunt foarte fericit. Să câştigi o întrecere e ceva de care trebuie să fii fericit”, spune Victor, care a venit din Kenya special pentru acest maraton.

Supriza a venit la proba de ştafetă, unde a concurat şi o echipă formată din patru campioane olimpice la canotaj: Viorica Susanu, Georgeta Andronache, Doina Ignat şi Camelia Mihalache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri