Moara de Apă de la Ohaba, un crâmpei a vieţii satului de odinioară 

Data publicării:
moarafargaras

Cândva, toate satele din valea Șercăiței aveau moară. Transformările civilizației moderne au făcut ca cele mai multe instalații țărănești din Țara Făgărașului să se transforme în timp în ruine, şi, în cele din urmă, să dispară.

Fiindcă a supraviețuit mai mult de un secol, moara de la Ohaba a fost supranumită și Moara cu Noroc. Totuși, puțini oameni își mai poartă sacul de grăunțe la moara de apă de la Ohaba, tocmai fiindcă lumea satului a sărăcit în păstrători de tradiții, în locuitori.

În vechime, veneau care pline de grâne, astăzi, abia dacă mai vine cineva o dată la două zile. Astăzi, chiar în curtea morii, există o pensiune. O posibilă piedică pentru vizitator este accesul îngreunat de drumul care are mare nevoie de reabilitare și reparații. Totuși, cu puțină răbdare și determinare, vă puteți găsi calea spre acest colț uitat al Țării Făgărașului.

Dacă ajungeţi la poalele Munţilor Făgăraş puteţi vizita mănăstirea Bucium, mănăstirea rupestră de la Şinca Veche sau complexul balnear de la Perşani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri