Preţurile mari nu ţin turiştii departe de pârtii. Predealul şi Poiana Braşov sunt pline de sărbători

Data publicării:
partie-1

Mii de turişti au petrecut Ajunul Crăciunului pe pârtiile de pe Valea Prahovei. Încântaţi să vadă atâta zăpadă în jurul lor, mulţi nu s-au lăsat duşi de pe derdeluş nici la venirea serii. Vremea a fost extrem de frumoasă şi numai bună pentru sporturile de iarnă. La Poiana Braşov, stratul de zăpadă avea marţi peste 40 de centimetri.

Distracţia a fost atât de frumoasă la Predeal, încât mulţi turişti nu s-au lăsat duşi de pe pârtii nici după căderea serii. Părinţii au fost nevoiţi să apeleze la trucuri ca să-i convingă pe cei mici să plece de pe derdeluş. Peste zi, turiştii s-au distrat şi pe pârtiile din Poiana Braşov. Pe lângă schiuri şi sănii, au avut la dispoziţie şi colaci, nou apăruţi pe pârtie.

Şi instructorii de schi au avut mult de lucru, cu toate că o lecţie de o oră costă între 80 şi 100 de lei. Şi chiar dacă turiştii se plâng că preţurile sunt mai mari decât în străinătate, la teleschi a fost coadă. O urcare pentru adulţi costă 18 lei, iar pentru copii, preţul este la jumătate.

Aproape 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la Poiana Braşov, în ciuda faptului că cei intervievaţi consideră că tarifele sunt ridicate: „E puţin cam scump faţă de afară, acolo e mai ieftin. Pentru o săptămână 200 de euro, aici pentru o zi dai trei milioane”, crede unul dintre ei. „Preţurile sunt puţin cam mari în comparaţie cu Austria, Elveţia şi aşa mai departe, dar în rest e totul bine”, spune altul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri