Protest nud în Ungaria: Un grup de studenţi şi un profesor se opun codului vestimentar impus de o universitate

Data publicării:
kaposvari

Un protest inedit a avut loc săptămâna aceasta la o universitate din Ungaria: zece studenţi s-au dezbrăcat în timpul unui curs, în semn de protest faţă de codul vestimentar impus de conducerea instituţiei de învăţământ. Potrivit unui regulament semnat de rectorul universităţii de Arte din oraşul Kaposvar, din sudul Ungariei, studentele nu au voie să poarte fuste scurte şi bluze decoltate.

Mai mult chiar, o profesoară s-a alăturat protestului: nu a ezitat să îşi dea hainele jos şi să ţină cursul de artă, scrie BBC. Din grupul studenţilor, trei sunt băieţi.

Regulamentul Universităţii din Kaposvar stipulează o ţinută foarte sobră; papucii sunt şi ei interzişi, iar părul şi unghiile studenţilor trebuie să arate îngrijit.

Potrivit presei maghiare, studenţii intenţionează să continue protestul şi săptămâna viitoare, când se vor prezenta la ore în papuci şi acoperiţi de prosoape de plajă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri