Sari la conținut

Restricții de circulație în București. Paradă cu insecte cyborg

Circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă seară, pentru o oră, pe bulevardul Unirii, pentru festivalul internaţional de teatru de stradă „B-FIT in the Street”.

Brigada Rutieră informează că sâmbătă, între orele 20.00 şi 21.00, traficul va fi restricţionat pe bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi bulevardul I. C. Brătianu pe ambele sensuri şi pe străzile care se intersectrază cu acest tronson.

Poliţiştii recomandă rutele ocolitoare Calea 13 Septembrie – Bd.Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Splaiul independenţei – Piaţa Unirii, Calea 13 Septembrie – Str. Izvor – Str. Bogdan Petriceicu Haşdeu –  Splaiul Independenţei – Bd. I.C. Brătianu sau Bd. Unirii – Bd. I.C. Brătianu – Splaiul Independenţei – Pod B.P. Haşdeu – Str. B.P. Haşdeu – Str. Izvor.

Festivalul internaţional de teatru de stradă B-FIT in the Street! va începe sâmbătă şi va cuprinde spectacole nocturne cu artişti pe catalige şi acrobaţi, paradă cu insecte cyborg gigant, libelule, furnici şi albine, spectacol de lumină şi teatru urban, un show tridimensional jucat la 80 de metri în aer cu dansatori acrobaţi şi un spectacol cu trupa Sky Dance, care acompaniază concertele lui David Guetta din Ibiza, relatează News.ro.

 

Festivalul, aflat la a noua ediţie, este organizat de Primăria Capitalei prin Arcub şi se va desfăşura în cinci weekenduri consecutive.

„Primul dintr-o serie de cinci weekend-uri cu spectacole de teatru de stradă, weekend-ul 1 – 2 iulie anunţă o ediţie eclectică B-FIT in the Street! 2017 cu show-uri itinerante pentru familii, numere de acrobaţie pentru amatorii de senzaţii tari şi producţii la scară mare, care promit să lase publicul cu respiraţia tăiată”, spune municipalitatea.

B-FIT in the Street! va începe sâmbătă, la ora 19.00, în Parcul Unirii, unde vor fi prezenţi artişti pe catalige şi acrobaţi din Italia, artişti costumaţi ca personaje veneţiene de secol XVII de la Incanti Barocchi sau cu costume de fluture ale artiştilor Farfalle in Danza. De asemenea, un acrobat va urca la cinci metri înălţime, în vârful unui stâlp susţinut în poziţie verticală de patru cabluri ţinute de public.

La ora 20.00, artiştii din Piaţa Unirii vor pleca într-o paradă pe bulevardul Unirii spre Piaţa Constituţiei şi li se vor alătura insecte cyborg gigant din spectacolul francez Microcosmos şi libelule, furnici şi albine de la Teatrul Masca din spectacolul Invazia.

„Începând cu ora 21:00, ultima parte a zilei este rezervată spectacolelor nocturne de proporţii din Piaţa Constituţiei. Odată cu lăsarea serii, spectacolul francez Microcosmos se transformă într-un spectacol de lumină în care creaturile pe jumătate mecanice, pe jumătate organice îşi aprind, într-o multitudine de culori, aripile, ochii şi picioarele gigantice, de care sunt atârnaţi acrobaţi care cântă la vioară”, anunţă municipalitatea.

Producţiile Osa Show - SONICS şi Carillon 3.1 vor avea o singură reprezentaţie în cadrul ediţiei din acest an a festivalului. Astfel, artiştii de la Osa vor face acrobaţii aeriene cu dans, muzică şi light design, iar artiştii din spectacolul Carillon 3.1, un spectacol de teatru urban jucat în 200 de oraşe din peste 30 de ţări din patru continente, vor face un show tridimensional la 80 de metri înălţime.

Duminică, festivalul se va desfăşura în patru zone din Bucureşti, în Piaţa Universităţii, Calea Victoriei, Parcul Kreţulescu şi Piaţeta Odeon.

Astfel, între orele 19.00 şi 22:40, bucureştenii îi pot revedea pe artiştii spectacolelor Farfalle in Danza, Incanti Barocchi, Mascota şi Mistral, dar şi alte reprezentanţii ai Teatrului Masca şi jonglerii cu focul ale trupei autohtone Flamestorm. De asemenea, Sky Dance, renumit pentru reprezentaţiile care acompaniază concertele lui David Guetta din Ibiza, va ţine un spectacol în premieră în România.

Festivalul va continua şi weekendul următor cu numere de magie, concerte la tobe, acrobaţii pe calcane şi spectacole nocturne.

Pe aceeași temă