Travis Scott rupe tăcerea. Primul interviu despre tragedia de la Astroworld

Data publicării:
Travis Scott At E11even
Unii membri ai publicului l-au acuzat pe Scott (foto) și pe colegul lui, Drake, că au continuat să cânte. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rapperul Travis Scott a rupt tăcerea despre morțile tragice care au avut loc la festivalul Astroworld din 2021. Zece persoane au murit atunci și alte sute au fost rănite la concertul din Houston, Texas, după o busculadă creată în fața scenei, transmite BBC.

În primul său interviu despre tragedie, Scott a spus că a fost „îngrozitor de devastat” de pierderea de vieți.

„Mă gândesc mereu la asta”, a spus el revistei GQ. „Acei fani erau ca familia mea. Știi, îmi iubesc fanii la maximum.”

El a continuat: „Sunt momente în care devine foarte greu și... da. Pur și simplu simți pentru acei oameni. Și pentru familiile lor.”

Mii de oameni au fost răniți la concertul din 5 noiembrie 2021, când panica a izbucnit în timp ce mulțimea presa spre fața scenei în timpul spectacolului principal al lui Scott.

Zece persoane, cu vârsta cuprinsă între nouă și 27 de ani, au fost ucise prin asfixiere compresivă.

Unii membri ai publicului l-au acuzat pe Scott și pe colegul lui Drake că au continuat să cânte, în ciuda faptului că, așa cum s-a văzut pe clipurile filmate, „corpuri fără viață erau purtate prin mulțime la vedere”. Șeful pompierilor din Houston a declarat că Scott ar fi trebuit să oprească spectacolul mult mai devreme.

Vedeta a spus anterior că nu a fost conștientă de gravitatea busculadei create până când a părăsit scena. Opt persoane au murit la festival, iar două și-au pierdut viața mai târziu la spital.

Singura sa declarație publică anterioară despre tragedie a venit în zilele următoare concertului, pe canalele sale de socializare.

Într-o declarație vizibil pregătită, Scott a spus că este „devastat” și a promis că va oferi Departamentului de Poliție din Houston „sprijinul său total” în timp ce investighează „tragica pierdere de vieți”.

Într-un live pe Instagram, a adăugat că ar fi întrerupt concertul dacă ar fi știut cât de rea a devenit situația în public.

„De fiecare dată când pot vedea orice se întâmplă, știi, opresc spectacolul și știi, îi ajut să obțină ajutorul de care au nevoie. Pur și simplu nu mi-aș putea imagina gravitatea situației.”

Vorbind pentru GQ, Scott a confirmat că una dintre piesele recente ale albumului său, My Eyes, face referire la tragedie.

Pe măsură ce tempo-ul crește spre sfârșitul melodiei, el face rap cu versurile: „Le redau nopțile și chiar lângă mine, tot ce văd este o mare de oameni care merg alături de mine. Dacă ar ști ce ar face Scotty ca să sară de pe scenă și să-i salveze un copil.”

„Cântecul este emoționant... și acel vers înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus el.

Întrebat ce dorește să gândească oamenii când aud piesa, a răspuns: „Să știe că și eu simt durere.”

„Am îngrijorări, lucruri la care mă gândesc și lucrurile pe care le văd în fiecare zi, mă gândesc la ele. Și în fiecare zi vreau să găsesc schimbarea în lucruri, să le îmbunătățesc, să mă îmbunătățesc.”, continuă Scott. „Este ca: trec prin lucruri ca toți ceilalți. Și chiar și recent prin ceva ce nu mi-am putut imagina niciodată.”

travis scott
sursa foto: Profimedia Images

Scott a dat declarații în procesul său civil în timpul unui turneu prin SUA.

În iunie anul acesta, un mare juriu din Texas a refuzat să-l pună sub acuzare pe Scott și alte cinci persoane pentru orice acuzație penală legată de concert.

Un raport de investigație asupra tragediei a fost lansat de poliția din Houston luna următoare.

Poliția a spus că angajații festivalului au evidențiat problemele și au avertizat despre posibile consecințe mortale înainte de spectacol.

Un agent de securitate a fost atât de îngrijorat de mulțime, încât a trimis un mesaj unui organizator de eveniment spunând: „cineva va sfârși mort”.

„Există panică în ochii oamenilor. Acest lucru s-ar putea înrăutăți rapid”, i-a scris Reece Wheeler lui Shawna Boardman, unul dintre directorii de securitate privată ai festivalului, cu câteva minute înainte ca Scott să urce pe scenă.

Într-un text ulterior, Wheeler a adăugat: „Știu că vor încerca să profite de asta, dar aș dori să se consemneze că nu am sfătuit ca festivalul să continue.”

Într-un interviu dat la poliție la două zile după eveniment, Scott le-a spus anchetatorilor că, deși a văzut o persoană lângă scenă primind asistență medicală, mulțimea părea în general să se bucure de spectacol și nu a văzut niciun semn că ar fi probleme grave.

Rapperul - și alții implicați în organizarea festivalului - se confruntă în continuare cu procese civile din partea mai multor victime, care îi cheamă în tribunalele statului Texas.

Atât Scott, cât și Drake au dat recent declarații în legătură cu acele cazuri. Nu se cunosc detaliile audierilor, din cauza unui ordin rigid dat de judecători.

Familiile a trei victime au căzut la înțelegere anterior cu Scott, organizatorii concertelor Live Nation și alte părți afiliate, dar termenii acelor acorduri nu au fost dezvăluiți.

În prezent, primul caz de moarte din culpă este programat să fie judecat în mai 2024.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri