Sari la conținut
News Alert

Revelion exotic sau la mănăstire?

În bucătăria singurului restaurant cu specific indian din Cluj-Napoca pregătirile pentru petrecerea de Revelion sunt în toi. Meniul este unul aparte, care le propune petrecăreţilor o incursiune în bucătăria orientală, unde brânza indiană şi sosurile condimentate înlocuiesc sarmalele.

„Acesta este un preparat care se numește Pui Methi Malai. Este un preparat foarte delicios iar pentru cei cărora le place o mâncare gustoasă dar nu foarte iute, aceasta este cea mai bună recomandare din meniu”, spune bucătarul Manoj Kumar.

Pentru o petrecere unde totul este posibil, iar mâncărurile fine sunt din belşug, un hotel clujean organizează un revelion în stil Las Vegas.

„Momentele artistice vor fi, normal, în temă. Avem mese de diferite jocuri, jocuri specifice pentru cazino, un meniu deosebit și alte momente surpriză pe care le păstrăm pentru invitații noștri. Avem o trupă care va cânta muzică live”, afirmă Alexandra Mărginean, marketing manager.

Preţurile pentru Revelion pornesc de la 150 de lei şi pot ajunge la aproximativ 400 de lei de persoană.

Orădenii, în schimb, pot petrece Revelionul în rugăciune. O destinaţie tot mai căutată este mănăstirea Strâmba, din judeţul Sălaj, aflată la 130 de kilometri de Oradea.

„E ceva mai deosebit pentru că noi trecem în anul celălalt, suntem la trecerea dintre ani în rugăciune. Această tradiţie nu este doar o tradiţie a mănăstirii noastre, este practic o rânduială în biserica ortodoxă română”, spune Grighentie Oţelea, stareţul Mănăstirii Strâmba.

În Oradea, turismul ecumenic are o tradiţie de mai bine de zece ani. Agenţiile oferă pachete în care, în loc de sesiuni de saună sau coborâri cu schiurile, turiştii au parte de tihnă şi rugăciune.

Turiştii care aleg Mănăstirea Strâmba din judetul Sălaj nu plătesc nimic pentru masa şi cazarea de Revelion. Doar transportul costă 60 de lei din Oradea.