Sari la conținut

Sărbători îndulcite cu brioșe

Reţeta este una simplă şi nu durează mai mult de 30 de minute. Iată care sunt ingredientele de care aveţi nevoie. „Pentru a pregăti această reţetă, veţi avea nevoie de 250 de grame de făină, în care se adaugă o linguriţă de sare, 300 de grame de zahăr, o cană de lapte în care veţi adăuga o linguriţă de suc de lămâie. Le veţi lăsa să acţioneze circa 5-10 minute, veţi observa că se va îngroşa puţin, este totul în regulă, aşa trebuie să fie. 15 grame de cacao, o linguriţă de bicarbonat, două linguriţe de colorant, de preferat este cel pudră, două ouă, o linguriţă de oţet, 115 grame de unt”, a spus Elena Mayer.

Pentru început, puneţi untul şi zahărul într-un bol şi mixaţi-le foarte bine, pentru a obţine un aspect omogen. Apoi, adăugaţi ouăle şi celelalte ingrediente. Pentru o aromă desăvârşită, nu ar trebui să vă lipsească şi câteva seminţe de vanilie. 

„După ce aţi amestecat ingredientele, le puteţi pune în orice tavă aveţi la îndemână. Eu sunt fan cup cakes şi le voi pune într-o tavă specială pentru cup cakes”, a spus Elena Mayer. După ce le-aţi pus în forme, urmează să fie puse la cuptor. Setaţi temperatura cuptorului la 175 de grade şi le lăsaţi să se coacă timp de 10 - 15 minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia.

Câtă vreme brioşele stau la cuptor, puteţi pregăti crema de brânză pentru a le orna. Crema de brânză se face foarte simplu, dintr-o cremă de brânză normală din comerţ, unt de 82% grăsime şi zahăr pudră. Am ales să ornez brioşele cu o cremă de brânză, pentru că mi se pare că aceste două elemente se combină foarte bine şi, într-un final, va fi un rezultat extraordinar de bun.

După ce am ornat brioşele cu crema de brânză, având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, m-am hotărât să le decorez cu mini-decoraţiuni din pastă de zahăr, cu tema sărbătorilor. Vă urez succes şi, cu siguranţă, veţi reuşi să vă surprindeţi invitaţii.