Sari la conținut

Şi-a găsit singur maşina furată, ajutat de doi poliţişti aflaţi în timpul liber

Doi poliţişti din Galaţi au reuşit să rezolve un caz de furt chiar înainte ca păgubitul să depună plângerea – ce e drept, cu ajutorul victimei. Omul şi-a văzut maşina furată circulând pe stradă, condusă de hoţ. A avut noroc şi în continuare: doi agenţi l-au ajutat să îşi recupereze autoturismul, deşi erau în timpul liber.


Alexandru Costică s-a gândit că maşina i-ar putea fi furată după ce, acum trei luni, a uitat cheile în încuietoarea portbagajului, iar acestea au dispărut. De atunci, nu a schimbat butucul. „La ora 11:30, aseară, m-am uitat pe fereastră, maşina era în parcare. M-am culcat, am adormit, dimineaţă la 7:30 ma trezesc, ies în balcon şi ma uit. Maşina... pauză”, povesteşte omul.

Imediat, omul a plecat spre secţia de poliţie, ca să depună plângere. Pe drum, a avut norocul vieţii lui - maşina furată era în trafic, oprită la semafor. Proprietarul s-a dus glonţ să îi ceară socoteală şoferului, care în loc de explicaţii, a demarat. Toată scena a fost văzută de doi poliţişti locali aflaţi în timpul liber. Aceştia au pornit pe urmele hoţului, circa 300 de metri, apoi au reuşit să îl reţină.

La secţie, bărbatul prins la volanul maşinii furate a pozat în victimă. „Un prieten mi-a lăsat în cutia poştală o cheie de de la un Chevrolet Aveo. L-am luat datorită faptului că avea o datorie de 2000 de euro către mine”, a declarat Iulian Mocanu.

Povestea nu i-a convins pe oamenii legii, mai ales că individul băuse înainte să se urce la volanul autoturismului. El este acum cercetat pentru furt calificat şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind şi reţinut pentru 24 de ore.

Cheile şi maşina i-au fost returnate proprietarului, iar poliţiştii care l-au ajutat vor fi recompensaţi de superiori.