STUDIU. Lungimea degetelor oferă indicii despre sexualitatea ta

Data publicării:
shutterstock_364235678

Lungimea degetelor ar putea oferi un indiciu cu privire la sexualitatea unei persoane, sugerează un studiu realizat în Marea Britanie, citat de Press Association şi Agerpres.

shutterstock_364235678
Lungimea degetelor ar putea oferi indicii cu privire la sexualitatea unei persoane

Cercetarea desfăşurată la Universitatea Essex a analizat seturi de gemeni identici în care unul dintre cei doi indivizi era heterosexual şi a descoperit că, în medie, geamănul homosexual prezenta o diferenţă mai mare între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului.

Studii anterioare au relevat că expunerea la hormonul masculin testosteron în perioada intrauterină ar putea fi asociată cu diferenţele de lungime a degetelor.

La femei, degetele arătător şi inelar au în mod obişnuit o lungime aproximativ egală, în timp ce la bărbaţi se observă o diferenţă mai mare.

Atât persoanele de sex masculin cât şi cele de sex feminin sunt expuse în perioada intrauterină la hormonul testosteron.

În urma cercetării s-a observat că în cazul a optsprezece seturi de gemene, persoana care era lesbiană avea mâini descrise drept ''tipic masculine'' comparativ cu sora sa heterosexuală.

În cazul a paisprezece seturi de gemeni de sex masculin, mâinile persoanei cu înclinaţii homosexuale erau uşor mai ''masculine'' în comparaţie cu cele ale fratelui său heterosexual, însă diferenţa dintre cei doi nu a fost considerată semnificativă.

''Deoarece gemenii identici, care împărtăşesc 100% dintre genele lor, pot fi diferiţi din punct de vedere al orientării sexuale, alţi factori în afara celor genetici trebuie luaţi în calcul pentru aceste diferenţe'', a declarat dr. Tuesday Watts, cercetătoare în cadrul departamentului psihologie al universităţii din Essex.

''Studiile sugerează că sexualitatea noastră este determinată în uter şi depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expuşi sau de modul în care corpurile noastre reacţionează la acesta, cei expuşi la niveluri mai ridicate de testosteron având şanse mai mari de a fi bisexuali sau homosexuali'', a explicat specialista.

''Ca urmare a asocierii dintre nivelurile hormonului şi diferenţa de lungime a degetelor, analizarea mâinilor unei persoane poate oferi un indiciu cu privire la sexualitatea acesteia'', a concluzionat cercetătoarea.

Descoperirea a fost publicată în jurnalul Archives Of Sexual Behaviour.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri