Tallinn, orașul poveștilor cu Moș Crăciun

Data publicării:
tallinn digi

Cei mai mulţi turişti aleg să vină la Tallin pentru a vedea Oraşul Vechi, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Una dintre atracţiile turisitice ale centrului vechi o reprezintă cladirea municipalităţii, care datează din anul 1404 și care este cea mai bine conservată primărie medievală din Europa de Nord. În apropiere, se află biserica Sf. Olav, cândva cea mai înaltă clădire din lume.

Dacă ajungeţi în Tallinn în perioada sărbătorilor de iarnă, nu ezitaţi să vă opriţi la Târgul de Crăciun. Moş Crăciun şi renii săi ajung aici în fiecare an. Nu plecaţi până când nu gustați câteva specialităţi ale bucătăriei tradiţionale estone, ca peştele afumat, cârnaţii în sânge şi clătitele, alături de o cană de vin fiert.

Pentru a ajunge la Tallinn, cel mai rapid mijloc de transport este avionul. Prețul unui bilet variază între 460 de euro şi 1650 de euro. Pentru a economisi bani cu transportul, e bine să vă programaţi din timp călătoria sau să urmăriți ofertele companiilor de turism. La promoţie, un bilet de avion poate costa puţin peste 100 de euro. Pentru cazare în Tallinn puteţi alege, pentru 16 euro, o cameră într-una dintre pensiunile din Tallinn. La un hotel de trei stele preţul unei nopti de cazare este de aproximativ 65 de euro, în timp la un hotel de 4 stele depăşeşte 90 de euro. La cinci stele preţul începe de la 109 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri