TURIST ACASĂ. În Cetatea Alba Carolina se schimbă garda în fiecare sâmbătă

Data publicării:
alba

Istoria Cetății Alba Carolina începe in 1715, când Imperiul Habsburgic a dorit să își exprime puterea printr-un șir de fortificații care să intimideze Imperiul Otoman. Fortăreața se întinde pe 120 de hectare și este considerată cea mai reprezentativă fortificaţie bastionară de tip Vauban din România.

A fost construită de arhitectul Italian Giovanni Morando Visconti, iar lucrările au durat 24 de ani. După mai mulți ani de muncă șI restaurare, Cetatea Alba Carolina își arată adevărata valoare și își așteaptă turiștii cu porțile deschise. Turiștii care vor să retrăiască istoria neamului românesc pot vizita, în Cetatea Alba Carolina, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii, statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, dar și Catedrala Reîntregirii neamului.

Traseele turistice ale cetății concentrează principalele puncte și monumente istorice. Traseul celor Trei Fortificații conține elemente istorice din trei epoci diferite - Traseul Eroilor Neamului, Traseul de Nord, Traseul Porților Cetății - din care fac parte cele șase porți, care, de asemenea au fost restaurate.

Statuia ecvestră a lui Carol al VI-lea, împăratul austriac sub conducerea căruia s-a ridicat cetatea, este martora unui ceremonial nemaîntâlnit în țara noastră. Alba Iulia s-a întors în timp și în fiecare sâmbătă ne oferă un spectacol inedit al schimbului de gardă. Soldații sunt îmbrăcați în uniforme ale armatei austriece medievale, iar caii prezenți sunt din rasa friziană. După ceremonial, garda cetății își continuă ritualul pe platforma de artilerie, de unde sunt trase salve de tun, spre deliciul turiștilor, pentru care sunt amenajate zone de vizionare pe cele mai înalte ziduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri