Turiștii români vor putea merge cu biciclete electrice în Bulgaria 

Data publicării:
bicicleta-1

 

 Foto: Wikipedia

Proiectul E-bike Net, care este finanțat prin programul interreg V-A România-Bulgaria 2014-2015, a fost demarat în luna februarie a acestui an. Bugetul alocat este de 762.085 de euro.

240 de biciclete și 35 de puncte de încărcare

Fiecare turist va putea să închirieze o bicicletă electrică pe o perioadă de minim trei ore pentru doar un euro și să exploreze cele două maluri ale Dunării. Însă, dacă bicicleta are nevoie să fie încărcată, costul va fi suportat de turistul care a închiriat bicicleta.

Potrivit proiectului, vor fi achiziționate 240 de biciclete, dintre care jumătate vor putea fi închiriate din Bulgaria și cealaltă jumătate din România. Bicicletele electrice vor fi distribuite în 16 orașe de la noi și 16 orașe de la vecinii noștri.

Bicicletele electrice au o autonomie de maxim 70 de kilometri și viteza maximă de deplasare va fi setată la 25 de km/h pentru a limita accidentele.

Proiectul prevede instalarea unor stații de încărcare în 35 de puncte din ambele țări. Fiecare stație va permite încărcarea a cinci biciclete odată. Încărcarea va dura în jur de patru sau cinci ore, iar utilizatorii bicicletei vor plăti pentru electricitatea consumată.

Giurgiu, Constanța și Alexandria, printre orașele înscrise în proiect

Din partea României vor fi incluse în program următoarele orașe: Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Călărași, Constanța, Craiova, Alexandria, Medgidia, Mangalia, Caracal, Roșiorii, Turnu Măgurele, Cernavodă, Năvodari, Slatina, Oltenița și Calafat.

Orașele din Bulgaria care participă la proiect sunt: Dobrich, Varna, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Gorna Oryahovitsa, Svishtov, Mezdra, Balchik, Lom, Montana, Cherven Bryag, Dulovo, Oryahovo, Silistra and Vidin. 

Proiectul este dezvoltat de patru organizații, două din Bulgaria și două din România, respectiv Agenția pentru Dezvoltare Regională și Centru de Afaceri-Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Oltenia, Asociația Angajatorilor pentru întreprinderi mici și mijlocii Calafat.   

Acest proiect dispune doar de o parte din bugetul programului interreg V-A România-Bulgaria pe anii 2014-2015, care presupune îmbunătățirea zonei de graniță prin proiecte commune, cu impact transfrontalier, potrivit Ministerului Dezvoltării.

Un buget total de 258,4 milioane euro (215,7 din Fondul European de Dezvoltare Regională) a fost aprobat de Comisia Europeană pentru șapte județe din România  (Constanța, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași) și opt districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Schimbarea de la 1 iulie pentru românii care vor să-și cumpere vechime la pensie. Cum îți completezi stagiul...
Digi FM
Povestea virală a unei bunici care se căsătorește din nou la 80 de ani: „Niciodată nu m-am gândit că voi trăi...
Pro FM
În ce relație a rămas CRBL cu fosta soție, Elena, după divorț: „În lume, divorțurile sunt doar despre înșelat”
Film Now
Motivul pentru care un actor din House of the Dragon a fost intimidat de Matt Smith în timpul filmărilor: „Am...
Adevarul
Reacția SUA după ce Putin a amenințat să înarmeze Coreea de Nord
Newsweek
Proiectul Rusiei „Power of Siberia 2", blocat de China. Putin, cu 50.000.000.000 mc de gaz pe stoc
Digi FM
“Eu încărcam roabe cu beton, el spărgea banii cu gagici”. Dumitru Dragomir nu-i plânge de milă lui Irinel...
Digi World
Ce efecte are mersul pe jos de trei ori pe săptămână asupra organismului tău. Efectele sunt uimitoare...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Eva Longoria, despre Mery Streep: „Ea spune povestea asta și toată lumea este atât de confuză”
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia