Sari la conținut
News Alert

VACANȚĂ. Atracții turistice în Palma de Mallorca

Palatul Almudaina, reşedinţa foştilor monarhi din Mallorca, era iniţial un fort islamic. În zilele noastre, familia regală a Spaniei mai locuieşte uneori aici. O parte a reşedinţei este deschisă pentru public şi vă recomandăm o vizită. Salo del Tinell, adică salonul în care se mănâncă, a fost pe vremuri locul unde se organizau banchete glorioase. Acum camera este înfrumuseţată de mobilier de epocă şi tapiserii. Curtea principală a palatului era la dispoziţia trupelor militare, care se adunau aici înainte de a ieşi la paradă în oraş.

Cel mai important punct de reper arhitectural din Palma este uriaşa catedrală, care este pur şi simplu frumoasă. Cel care a proiectat-o a fost nimeni altul decât Antoni Gaudi. Structura sa este predominant gotică, în afară de faţada principală, care este un amestec de stiluri. Un cutremur puternic din secolul al XIX-lea a deteriorat destul de mult construcţia, iar la reparaţii s-au mai făcut adaosuri neogotice.

O altă reşedinţă unde ar trebui să mergeţi pentru a suplimenta doza de frumuseţe este casa familiei fenomenal de bogate a lui Barholome March. Palatul este plin de sculpturi făcute de Auguste Rodin, Henry Moore sau Eduardo Chillida şi de picturile lui Dali.

Pe lângă artă, Palma de Mallorca înseamnă şi mare, plajă, vinuri bune şi mâncare excelentă. Amestecul de influenţe arabe şi europene o face unică şi o vacanţă acolo va rămâne mereu în inima dumneavoastră.

Preţuri orientative pentru o excursie într-unul dintre cele mai reprezentative oraşe spaniole:

- bilet de avion Bucureşti - Spania (Palma de Mallorca): 240-350 euro

- cameră de hotel: 50-150 euro

- masă pentru două persoane: 20 euro