Sari la conținut

VIDEO. Coco, papagalul cu voce „horror” reclamat la polițe

„Așa face. Când vreau să-i pun apă”, explică stăpânul în timp ce pasărea scoate niște sunete ce par desprinse din filmele de groază.

Sunetele, care amintesc de mârâitul unui câine supărat sau de scârțâitul unor balamale ruginite, sunt singurele pe care pretinsul papagal vorbitor le poate scoate. Dorian Ţane, inginer de profesie, şi l-a dorit foarte mult, ca să mai înveselească atmosfera garsonierei lui.

„Pe site, dacă vă uitați, scrie așa: foarte blânzi, vorbitori, mănâncă din mână, ceea ce-mi doream”, explică păgubitul.

Papagalul a fost botezat Coco, dar inginerul şi-a dat seama că numele este nepotrivit de blând pentru creatura care îl sperie.

Bărbatul care a plătit 400 de euro pentru un papagal blând şi vorbitor şi-a propus la început să aibă răbdare şi să îi dea timp lui Coco să se adapteze. L-a hrănit cu mâncare specială şi i-a cumpărat o cuşcă mare. N-a auzit însă niciun cuvânt de mulţumire.

Inginerul s-a înfuriat de-a binelea când a descoperit că pasărea, prezentată pe site drept papagal adus din jungla africană, este de fapt o zburătoare crescută în Turcia, după cum spune un bileţel prins pe piciorul lui Coco.

Aşa au ajuns poliţiştii din Bucureşti să aibă un caz unic şi derutant.

Specia din care face parte Coco este considerată una dintre cele mai inteligente: poate învăţa până la 10 mii de cuvinte, spun ornitologii.

Stăpânul lui vrea acum banii înapoi, pentru că pasărea nu a deprins o iotă în trei săptămâni de convieţuire. 

Pe aceeași temă