Sari la conținut

VIDEO. Pe urmele preşedintelui Klaus Iohannis

Traseul turistic începe pe o stradă din centrul istoric al Sibiului, unde Klaus Iohannis a copilărit. Erau anii '60, când sașilor le erau naţionalizate casele, iar familia Iohannis locuia cu chirie.

Drumul preşedintelui ajunge și în Parcul Cetății, locul preferat de joacă al copilului Klaus Iohannis.

Gândiți-vă la turnuri, la câte secrete ascund și câte au de împărtășit”, spune Elena Lotrean, reprezentantul agenției de turism.

„Ne mai dădeam cu bicicletele, mai făceam un șah. Jocuri simple, ca de copii, atunci, în timpul ăla”, spune un localnic, Lucian Desko Gundarhdt.

Traseul turistic include 10 obiective turistice, printre care liceul unde a învăţat preşedintele Biserica Evanghelică și cea Romano-Catolică, unde se reculege cuplul prezidenţial. Ruta are doi kilometri lungime, trece pe lângă liceul unde predă Carmen Iohannis şi ia sfârşit la Primărie.

Un grup de turiști, în fiecare zi, va putea intra și în o parte dintre sălile în care Klaus Iohannis a lucrat mai bine de 14 ani.

Cei care au creat traseul turistic admit că s-au inspirat dintr-o idee asemănătoare: Obama Tours. Ideea îi încântă pe turiștii străini, care ştiu puține lucruri despre președintele României.

Turul ghidat „Drumul Președintelui” se va organiza zilnic, în limbile română și germană, va fi disponibil de la 1 mai şi costă 50 de lei. Cei care vor să parcurgă traseul găsesc pliante la centrele de informare turistică.