Sari la conținut

Wonder Woman devine ambasador ONU

Personajul Wonder Woman va fi numit de Organizaţia Naţiunilor Unite ambasador onorific pentru emanciparea femeilor şi fetelor, într-o ceremonie care va avea loc pe 21 octombrie la sediul din New York, eveniment prin care se va lansa o campanie pentru egalitatea de gen, informează News.com.

wonder woman

Diane Nelson, preşedintele DC Entertainment, va accepta rolul pentru personajul de bandă desenată, televiziune şi film al companiei sale. Compania DC Comics a sugerat că între aceşti invitaţi speciali se vor număra actriţe care au interpretat personajul Wonder Woman de-a lungul timpului. Una dintre acestea ar putea fi Lynda Carter, actriţa care a interpretat-o pe Wonder Woman în serialul de televiziune american care a fost difuzat în perioada 1975 - 1979.

„Egalitatea de gen este nu numai un drept fundamental al omului, dar şi o bază necesară pentru o lume paşnică, prosperă şi durabilă. Asigurarea accesului egal al femeilor la educaţie, îngrijire medicală, locuri de muncă decente şi reprezentare în procesele de decizie în domeniile politic şi economic va alimenta economiile durabile şi va avea beneficii asupra societăţilor şi omenirii, în general”, a transmis ONU.

Personajul Wonder Woman a fost creat de William Moulton Marston şi a fost adus în atenţia publicului în octombrie 1941. DC Comics a transmis că povestea personajului a avut scopul de a testa felul în care poate fi percepută într-un moment în care supereroinele erau rare. După ce personajul a fost plăcut de public, în scurt timp, compania a decis să îi ofere propriul titlu şi independenţă.

Personajul Wonder Woman a apărut pentru prima dată în bandele desenate publicate de DC Comics. Ea este membru fondator al Ligii Dreptăţii, semizeu şi prinţesă războinică a Amazonului. În ţara ei, este Prinţesa Diana a Themyscira, iar în afara ţării este cunoscută drept Diana Prince. Personajul a apărut pentru prima dată în numărul opt al All Star Comics, în decembrie 1941.

Povestea originală a personajului Wonder Woman spune că a fost sculptată din lut de mama ei, regina Hippolyta, şi a fost adusă la viaţă cu puteri supranaturale ca daruri de la zeii greci. Însă, în utlima perioadă, Wonder Woman a fost prezentată ca fiică a lui Zeus, crescută de mama ei, Hippolyta, şi de mătuşile sale, Antiope şi Menalippe.

Personajul va apărea în filmul de aventuri independent „Wonder Woman”, care va avea premiera în 2017, cu Gal Gadot în rolul principal. Actriţa a interpretat personajul şi în „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman v Superman: Dawn of Justice”.

Pentru cea de-a 75-a aniversare a personajului, Serviciul Poştal al Statelor Unite ale Americii va lansa patru ediţii limitate de timbre cu Wonder Woman.