Zeci de obiective turistice din Brașov, închise

Data publicării:
brasov-1

Reporter: "Am ajuns în gara Braşov şi pentru că aici nu există nicio hartă cu obiectivele turistice, voi fi nevoită să folosesc GPS-ul că sa pot vedea ce pot să vizitez."

Cu ajutorul hărţilor de pe telefon reuşim să facem un traseu. Ne propunem să pornim de pe Tâmpa. Pentru că este încă dimineaţă, plătim un bilet redus, de 16 lei pentru un traseu dus-întors cu telecabina.

"O cafea la înălţime da... şi să vezi peisajul, foarte frumos. Păcat că nu se recondiţionează sau nu se dă drumul la restaurant," spune un turist.

Reporter: „După o urcare pe Tâmpa, la o altitudine de 960 de metri am făcut câteva fotografii cu cea mai frumoasă panoramă a oraşului. Iar acum nu îmi rămâne decât să mă întorc, cu telecabina pentru că restaurantul de pe vârful muntelui este închis de mai bine de doi ani."

În lipsă de orice altă activitate, pe Tâmpa am zăbovit doar o jumătate de oră şi de acolo ne îndreptăm către fortăreaţa pe care am văzut-o chiar din vârful muntelui.

Reporter: "A doua oprire este la Cetatea Braşovului. Aici nu pot face altceva decât să admir zidurile cetăţii din exterior, pentru că încă de la intrare sunt întâmpinată de un semn pe care scrie ÎNCHIS."

Cetatea este închisă de anul trecut pentru că firma care o are în proprietate nu a mai vrut să investească în obiectivul vechi de peste cinci secole. Primăria încearcă acum să o recapete în justiţie şi să o reabiliteze.

Reporter: "Acum este închisă dar pot veni oamenii să admire peisajul din jurul oraşului."

Prin urmare plecăm dezamăgiţi şi mergem spre turnurile de apărare ale oraşului.

Reporter: "Al treilea obiectiv turistic pe care vreau să îl vizitez este Turnul Alb, unul dintre cele patru turnuri de observaţie ale cetăţii Braşovului, doar că şi aici lacătul este pus."

Cele două turnuri ale vechii cetăţi, turnul Alb şi turnul Negru sunt închise publicului după ce anul trecut au rămas fără administratori.

Consiliul Judeţean, care administrează o bună parte din obiectivele turistice, susţine că situaţia juridică a clădirilor e încurcată şi că de multe ori nu se pot face investiţii din cauza restricţiilor din lege. Cei care pierd în final sunt turiştii, destul de numeroşi, aproape un milion în fiecare an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri