Digicult. „Papagalul mut” al lui Nae Caranfil

Data actualizării: Data publicării:
nae caranfil 1

Primul agent secret care și-a îndeplinit misiunile travestit. Spionul care a sedus femei și bărbați, dar, mai ales, a salvat Franța secolului al XVIII-lea. O poveste cu intrigi politice și amoroase deopotrivă și un personaj fascinant l-au readus pe regizorul Nae Caranfil pe o scenă de teatru, după aproape trei decenii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Apreciat și premiat în toata lumea pentru filmele sale, Nae Caranfil a făcut, de curând, un pas surprinzător: s-a reîntors la teatru. Motivul? O istorie complicată și fascinantă, pe care și-a dorit de multă vreme să o spună.

Nae Caranfil, regizor: Spun povestea primul travestit oficial din istoria omenirii.

Vlad Logigan, actor: Acest spion, un pic șui, se pare, se duce în Rusia îmbrăcat în femeie, o convinge pe țarină să renunțe la alianța cu englezii și duce foarte ușor la o alianță cu Franța, ceea ce salveazã Franța. Poate că Franța nici nu mai exista astăzi, dacă acest om, într-un context istoric potrivit, nu reușea să-și ducă misiunea la bun sfârșit.

Nae Caranfil, regizor: Serios vorbind, în spectacolul ăsta încerc să vorbesc despre faptul că ne cunoaștem foarte puțin pe noi înșine. Că, de multe ori, construim în jurul nostru un zid din false certitudini despre cine suntem, cu adevărat, pentru că asta ne bagă într-o zonă de confort. Și în momentul în care, în viață, la un moment dat, printr-un accident sau o opțiune a destinului, acest zid se fisurează, descoperim în mod fantastic lucruri despre noi pe care nu le știam și nu le-am fi bănuit niciodată. Această descoperire poate fi fericită sau, dimpotrivă, traumatizantă, dar este, după părerea mea, un mare moment în viața oricărei persoane.

Reporter: Diana Popescu
Imagine: Andrei Captarenco

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri