Sari la conținut

Filmul care a debutat pe primul loc în box office

''Annabelle: Creation'' s-a aflat în acest sfârșit de săptămână în fruntea box-office-ului nord-american, în timp ce ''Dunkirk'' ocupă în continuare cea de-a doua poziție, potrivit datelor provizorii publicate duminică de Exhibitor Relations, relatează AFP.

shutterstock_461724094

Foto: Shutterstock

Regizat de David F. Sandberg, filmul horror ''Annabelle: Creation'', al doilea din seria ''Annabelle'', semnat de John R. Leonetti și lansat în 2014, a încasat 35 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansare în cinematografele nord-americane, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, bugetul filmului, care spune povestea păpușii malefice Annabelle, a fost de doar 15 milioane de dolari.

''Annabelle: Creation'' a detronat filmul "The Dark Tower", un western science-fiction, adaptare după o serie de romane semnată de Stephen King, care s-a aflat în fruntea încasărilor săptămâna trecută.

Încasările filmul regizat de Nikolaj Arcel au scăzut cu 59% până la 7,9 milioane de dolari și se situează pe locul al patrulea în box-office.

"Dunkirk'', epopeea lui Christopher Nolan care spune povestea evacuării a 400.000 de soldați britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, își menținea poziția secundă în clasament, cu 11,4 milioane de dolari încasări, respectiv 153 de milioane încasări totale de la lansarea sa în urmă cu patru săptămâni.

The Nut Job 2: Nutty by Nature", un film de animație care a avut premiera vineri, a încasat aproape 9 milioane de dolari și a ajuns pe cea de-a treia poziție în box-office-ul american.

Un alt film de animație, ''The Emoji Movie'', în care Zâmbăreții sunt transformați în personaje, ocupă poziția a cincea, cu 6,6 milioane de dolari încasări, în scădere cu 45% față de săptămâna precedentă.

Restul clasamentului încasărilor din ultimul weekend în cinematografele nord-americane:

6 — ''Girls Trip'': 6,5 milioane de dolari (97 milioane de dolari în patru săptămâni)

7 — ''Spider-Man: Homecoming'': 6,1 milioane de dolari (306,4 milioane de dolari în șase săptămâni)

8 — ''Kidnap'': 5,2 milioane de dolari (19,4 milioane de dolari în două săptămâni)

9 — ''The Glass Castle'': 4,9 milioane de dolari (prima săptămână)

10 — ''Atomic Blonde'': 4,6 milioane de dolari (42,8 milioane de dolari în trei săptămâni).