Sari la conținut

HBO confirmă: Ultimul sezon din Game of Thrones, difuzat în 2019

Sezonul al 8-lea și ultimul al serialului „Game of Thrones”, ecranizare a seriei de romane „Cântec de gheață și foc” a lui George R.R. Martin, va fi difuzat de HBO în 2019, potrivit unui anunț oficial al postului american, făcut joi seară.

„Ai primit un mesaj: Urzeala Tronurilor se întoarce la HBO cu sezonul 8, ultimul, în 2019!”, a anunțat joi seară HBO România.

Regizorii celor șase episoade vor fi David Benioff, D.B. Weiss, David Nutter și Miguel Sapochnik. 

Anul difuzării sezonului 8 din Game of Thrones era zvonit a fi 2019 încă din vara anului trecut, însă decizia pare că este una strategică, HBO având mai mult timp să lucreze la ultimul sezon al serialului care a vrăjit lumea. 

Deocamdată, producătorul american nu a anunțat exact în ce lună din 2019 va fi difuzat primul episod.

Sezonul 8 al serialului va avea doar șase episoade, însă acestea vor dura aproape două ore fiecare.

La finalul lunii trecute, actrița Sophie Turner, care joacă rolul Sansei, a dezvăluit că producția este departe de a fi terminată și ar urma să ia sfârșit cel mai devreme la începutul verii acestui an, lucru ce lăsa de înțeles că e puțin spațiu pentru o difuzare a serialului în 2018.

„Ne-am dat cu toții seama că este sfârșitul. Când am citit scenariul ultimului sezon, toți împreună, a fost foarte emoționant. Pentru prima dată în istoria 'Game of Thrones' toată lumea era prezentă. Fiecare membru al distribuției era prezent sau aproape. Simțim cu toții că ne apropiem de sfârșit. Atunci încercăm să profităm, să fim împreună mai mult, să mergem la masă împreună mai des... Să profităm de norocul nostru”, a mai spus actrița.

De altfel, și actorul Jason Momoa a declarat că fanii au toate motivele să aștepte un sezon final „incredibil”. „Va da peste cap o mulțime de oameni. Și îmi pare rău de asta pentru că sunt un mare fan și nu aș fi vrut să știu ce se întâmplă”, a precizat cel care a jucat personajul Khal Drogo.

În plus, ultim sezon al serialului 'Game of Thrones' va avea mai multe finaluri filmate pentru a evita posibile divulgări, precum cele care au avut loc în timpul precedentului sezon șapte.