Sari la conținut
News Alert

Lungmetrajul care ar putea deveni cel mai scump film din istoria cinematografiei

”Avengers: Infinity War”, al treilea lungmetraj din franciza ”Răzbunătorii/ The Avengers”, ar putea deveni cel mai scump film din istoria cinematografiei, deoarece această peliculă inspirată din universul benzilor desenate Marvel ar beneficia deja de un buget de producţie record, cifrat la peste 485 de milioane de dolari, înainte de încheierea filmărilor, informează allocine.fr citat de News.ro.

the-avengers-infinity-war

Foto: Facebook

Potrivit tabloidului britanic The Telegraph, bugetul acestei producţii cinematografice se apropie de 400 de milioane de lire sterline (485 de milioane de dolari). 

Filmul va fi turnat în Edinburgh, Glasgow şi în regiunea Highlands din Scoţia.

Precedentul record aferent bugetului de producţie al unui film a fost de 378,5 milioane de dolari şi a fost stabilit de al patrulea lungmetraj din franciza ”Piraţii din Caraibe”.

Cum poate fi explicat un astfel de buget? 

Filmările se vor întinde pe durata a şase luni şi vor sta la baza lansării a unei pelicule în două părţi, ce vor fi lansate în 2018 şi 2019.

Menţinerea pe acelaşi platou a unor actori foarte valoroşi, precum Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson şi Samuel L. Jackson, care apar atât în seria ”The Avengers”, cât şi în franciza ”Gardienii galaxiei”, pentru o perioadă atât de îndelungată, generează costuri spectaculoase. 

La toate aceste onorarii exorbitante trebuie adăugat costul ridicat pentru realizarea unor efecte speciale spectaculoase, aferente ”puterilor speciale” ale fiecăruia dintre supereroii din acest film.

Filmările de la ”Lungmetrajul ”Avengers: Infinity War” au debutat deja în Marea Britanie, sub bagheta regizorală a fraţilor Joe şi Anthony Russo. Filmul va fi lansat pe marile ecrane pe 4 mai 2018. Continuarea sa va fi lansată pe 3 mai 2019.

Primul film din această serie, ”Răzbunătorii/ The Avengers”, a fost lansat în 2012 şi a generat încasări de 1,5 miliarde de dolari. Al doilea lungmetraj, ”Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron”, a avut premiera în 2015 şi a generat încasări de 1,4 miliarde de dolari.

Pe aceeași temă