Sari la conținut

"Zona de risc", un documentar marca Digi Life

Digi Life a lansat cea mai nouă producţie proprie, un documentar despre lumea medicală. Proiecţia a fost lansată la Convenţia Română a Spitalelor. Medicii s-au întâlnit aici ca să discute despre îmbunătăţirea serviciilor din spitale şi despre calitatea actului medical.

Digi Life si-a propus ca printr-o serie de documentare să arate progresele medicinii româneşti şi pe medicii care se află în spatele acestor reuşite. După câteva episoade dedicate inimii şi pielii, urmează să fie prezetat un film despre intervenţiile maxilo-faciale.

Anca Grădinariu, scenarist DigiLife şi Digi World: „Avem momente emoţionante, există cele trei personaje cărora domnul doctor Slăvescu le-a schimbat fizionomia şi viaţa în mai bine. Majoritatea cazurilor au fost refuzate de alţi medici, vedem şi operaţii.”

Documentarul a fost lansat la cea de-a doua ediţie a Convenţei Române a Spitalelor care a reunit peste 300 de directori de spitale, medicali, dar şi şefi de secţie din unităţile publice sau private.

Bogdan Romaniuc, organizator: „Este un amplu schimb internaţional de bune practici a medicilor români şi a medicilor străini şi a celor care vin din alte ţări. Acesta este unul din obiectivele principale ale evenimentului, de a asigura şi a propune acest cadru de schimb profesional.”

Gheorghe Borcean, preşedinte Colegiul Medicilor din România: „Adresarea către pacient trebuie să se facă în acest spirit, spiritul umanismului profesiei medicale, în totul pacientului pentru înţelegerea nu numai a bolii aceluia, ci şi a perspectivei bolii sale şi a modului în care se va integra social până se va vindeca.”

Documentarul atinge şi subiectul tehnologiilor de ultimă oră.

Alexandru Popescu, CEO companie de tehnologie: „Ne propunem să oferim soluţii relevante din punct de vedere tehnologic pentru fiecare dintre etapele îngrijirii sănătăţii. Soluţii din domeniul sonografiei destinate diagnosticului, computerului tomograf şi soluţii de integrarea a datelor care permit medicilor un diagnostic.”

Documentarele vor putea fi urmărite sâmbătă şi duminică de la ora 21.00, pe Digi Life.