Sari la conținut

Brigitte Bardot: Mişcarea #MeToo este "ipocrită şi ridicolă"

Actriţa franceză în vârstă de 83 de ani spune că femeile care acuză că au fost hărțuite sexual sunt în căutare de publicitate și descrie mișcarea #MeToo drept "ipocrită şi ridicolă".

Bebe

Foto: Gulliver/Getty Images

Într-un interviu acordat revistei Paris Match preluat de France 24, actriţa franceză în vârstă de 83 de ani, care a devenit un sex-simbol odată cu apariţia în filmul "Şi Dumnezeu a creat femeia", 1956, în regia lui Roger Vadim, a afirmat că "multe actriţe încearcă să flirteze cu producătorii pentru a obţine un rol, după care spun că au fost hărţuite". 

Ea a adăugat că "o majoritate vastă este ipocrită şi ridicolă", scrie News.ro. 

Vorbind despre propria experineţă, Bardot a pretins că ea "nu a fost niciodată victima hărţuielii sexuale. Şi găsesc şarmant când bărbaţii îmi spun că am fost frumoasă".

Bardot, care şi-a petrecut mult timp şi energie luptând pentru drepturile animalelor, nu este străină de comentariile controversate. 

Susţinătoare al lui Marine Le Pen, liderul partidului de extremă dreapta, Frontul Naţional din Franţa, Badot a fost acuzată de cinci ori că a instigat la ură rasială după ce a făcut comentarii depreciative la adresa islamului şi a musulmanilor. 

Comentariile actriţei au apărut la scurt timp după cele ale altei vedete, Catherine Deneuve, pusă la zid pentru critici aduse mişcării #MeToo. 

Deneuve, în vârstă de 74 de ani, împreună cu alte 100 de femei din Franţa, a semnat o scrisoare deschisă publicată în Le Monde prin care sugera că #MeToo devine "puritană" şi "o vânătoare de vrăjitoare" împotriva bărbaţilor. 

După comentarii acide apărute în toată lumea, Deneuve şi-a cerut scuze în ziarul Liberation. Ea a scris: "Salut cu căldură toate victimele acestor fapte oribile care s-ar fi putut simţi ofensate de acea scrisoare care a apărut în Le Monde. Doar lor le cer scuze".

Feministele din Franţa le-au acuzat pe Catherine Deneuve şi actriţele care critică mişcarea #Metoo şi au spus că ele încearcă să reconstruiască „zidul tăcerii”.