Sari la conținut

Câștigătorul de la Eurovision a fost conectat la o inimă artificială

Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision și câștigătorul ediției de anul acesta, a fost conectat de medicii portughezi la o inimă artificială. Starea de sănătate a cântărețului este extrem de delicată, iar medicii așteaptă acum transportarea unei inimi prelevate din SUA, pentru a-l opera pe artist, relatează Correio da Manha, citat de El Pais

Salvador Sobral

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cântărețul în vârstă de 27 de ani a fost internat la Spitalul Santa Cruz, din Canaxide, și este primul pe lista de transplanturi. Inima artificială la care l-au conectat medicii permite circulația normală a sângelui în organism, până când Salvador va primi noua inimă. De asemenea, conectarea artistului la acest sistem artificial îi va permite organismului să își recapete puterea, astfel încât să intre în operație cu șanse maxime de reușită.

Salvador Sobral suferă de ani de zile de o afecțiune a inimii și a anunțat în luna septembrie că va lua o pauză de la cariera sa artistică, pentru a-și rezolva problemele grave de sănătate.

„Trebuie să îmi las corpul pradă științei și să mă retrag de pe scenă, să merg într-o lume în care am șansa să îmi rezolv problemele de sănătate. Mă voi întoarce. Acesta este doar un mesaj temporar de adio”, le-a spus el fanilor, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Informațiile despre starea precară de sănătate a lui Sobral au ieșit la iveală încă din timpul participării sale la Eurovision, însă artistul nu a vorbit atunci concret despre problemele cu care se confruntă.

Pe aceeași temă