Sari la conținut
News Alert

Fondatorul Facebook, din nou tătic

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, va deveni tată pentru a doua oară. Priscilla Chan este însărcinată cu cel de-al doilea copil al cuplului, o fetiță, a anunțat miliardarul american. 

President Obama Hosts Chinese President Xi Jinping For State Visit

Foto: Gulliver/Getty Images

Soţii Zuckerberg nu erau siguri că vor putea să aibă un alt copil după prima sarcină a Priscillei, care a fost extrem de dificilă, a precizat Mark Zuckerberg într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Nu pot să mă gândesc la un dar mai bun decât acesta, că Max va avea o soră, iar eu sunt foarte bucuros că Max şi sora ei se vor avea una pe cealaltă”, a adăugat antreprenorul american, care a dezvăluit că şi-a petrecut copilăria fiind înconjurat de fete, deoarece are trei surori.

„Priscilla și cu mine suntem fericiți să vă anunțăm că așteptăm o altă fetiță. După experiența dificilă atunci când am încercat să o avem pe Max, nu am fost siguri la ce să ne așteptăm sau dacă vom mai putea avea alt copil. Când am aflat că vom avea încă un copil, prima noastră dorință a fost să fie sănătos. Următoarea mea speranță a fost să fie fată. Nu pot să mă gândesc la un dar mai mare decât o soră și sunt fericit că Max și noul nostru copil se vor avea unul pe celălalt. Am crescut cu trei surori și m-au educat să învăț de la femei inteligente și puternice. Nu mi-au fost doar surori, ci și cele mai bune prietene. (...) Priscilla a crescut cu două surori și ele au învățat-o cât de important este să ai o familie, să ai grijă de alții și să muncești din greu. Suntem oameni mai buni datorită femeilor din viețile noastre: surorile, mamele și prietenele noastre”, a scris Mark Zuckerberg pe Facebook. 

Prima fiică a cuplului, Max, a ţinut pentru o perioadă prima pagină a presei internaţionale, în 2016, după ce Mark Zuckerberg a publicat o fotografie pe Facebook ce o prezenta pe fiica lui în timp ce primea vaccinurile de imunizare. Fotografia a generat dezbateri furtunoase pe Facebook, discuţiile fiind centrate pe beneficiile şi riscurile generate de vaccinuri, relatează News.ro.

Anunţul de joi a fost făcut în aceeaşi zi în care acţiunile Facebook au atins cel mai ridicat nivel al lor din toate timpurile - 138,57 dolari -, depăşind aşteptările specialiştilor.

Mark Zuckerberg are o avere netă de 57,8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. În anul 2015, magnatul american a anunţat că va aloca 99% din totalul acţiunilor pe care le deţine în compania Facebook unui proiect de caritate care promovează potenţialul uman şi egalitatea.

Zuckerberg a cunoscut-o în timpul studenţiei sale la Universitatea Harvard pe studenta Priscilla Chan, care urma să îi devină soţie. Relaţia lor a început în 2003.

Priscilla Chan este fiica unor refugiaţi chinezo-vietnamezi, care s-au mutat în Statele Unite după ocuparea oraşului Saigon, în 1975, de Armata de eliberare vietnameză. S-a născut în Braintree, Massachusetts, o suburbie a oraşului Boston, pe 24 februarie 1985. A absolvit cursurile liceului Quincy în 2003. Pe 19 mai 2012, Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan s-au căsătorit, într-o ceremonie privată, organizată în reşedinţa fondatorului reţelei de socializare Facebook.

Citiți și: Cu o avere de 50 de miliarde de dolari, Zuckerberg s-a considerat bogat abia după ce a devenit tată