Jamie Oliver, la un pas de faliment? Datoriile lanțului de restaurante pe care îl deține depășesc 71 de milioane de lire sterline

Data publicării:
Bucătarul britanic Jamie Oliver
Datoriile restaurantelor lui Jamie Oliver depășesc 71,5 milioane de lire sterline

Imperiul ”Jamie's Italian, deținut de bucătarul britanic Jamie Oliver, se clatină sub povara datoriilor. Datorii care însumează nu mai puțin de 71,5 milioane de lire sterline.

Potrivit tabloidului britanic The Sun on Sunday, citat de metro.co.uk, celebrul lanț de restaurante datorează personalului 2,2 milioane de lire și a înregistrat pierderi în valoare de aproximativ 10 milioane de lire. Iar asta numai anul trecut. Tabloidul britanic susține și că a intrat în posesia unor documente oficiale, depuse în instanță, potrivit cărora compania datorează și 30,2 milioane de lire în împrumuturi bancare și oververdraft-uri. La care se adaugă alte 41,3 milioane datorate creditorilor, firmelor de la care se aprovizionează sau proprietarilor imobilelor pe care le ocupă. 

Vineri, Jamie Oliver, care deține nu mai puțin de 37 de restaurante în Marea Britanie și alte 28 în afara Regatului, a anunțat închiderea a 12 dintre acestea. 95% dintre creditori au fost de acord cu această decizie, care va lăsa fără locuri de muncă 450 de angajați.

Jamie Oliver deține, împreună cu soția lui, o avere care se ridică la 150 de milioane de lire. Documentele depuse în intanță arată că cei doi sunt acoperiți în cazul în care afacerea ar intra în procedură de lichidare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri