R. Kelly, eliberat după ce a pledat nevinovat la acuzațiile de agresiuni sexuale. Cântărețul a plătit 10% din cauțiunea de 1 milion de dolari

Data publicării:
r kelly
Foto: Agerpres

Rapperul R. Kelly a fost eliberat pe cauţiune luni seară, după ce a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiuni sexuale asupra a patru femei, dintre care trei minore, potrivit Agerpres, care citează AFP.

r kelly
Foto: Agerpres

Când a părăsit arestul, după trei zile de detenţie, vedeta R&B s-a îndreptat spre un vehicul negru, fără să facă nicio declaraţie jurnaliştilor prezenţi.

Artistul a compărut luni dimineaţă în faţa unui tribunal din Chicago, statul Illinois, alături de un avocat care a pledat în numele cântăreţului. Kelly avea mâinile încătuşate la spate şi purta uniformă portocalie de deţinut.

Poliţia din comitatul Cook, regiune din care face parte oraşul Chicago, a precizat în cursul după-amiezii pentru AFP că artistul urmează să fie pus în libertate după ce a plătit 100.000 de dolari reprezentând 10% din cauţiunea stabilită la un milion de dolari.

Următoarea audiere va avea loc la 22 martie.

Pe numele său adevărat Robert Sylvester Kelly, rapperul în vârstă de 52 de ani a fost reţinut vineri seară, după ce s-a predat forţelor de ordine.

Justiţia din Chicago a demarat o anchetă după difuzarea, la începutul lui ianuarie, pe postul de televiziune Lifetime, a documentarului „Surviving R. Kelly”, care a atras după sine apariţia mai multor mărturii despre „abuzuri sexuale, mentale şi fizice”, care ar fi fost săvârşite de cântăreţ.

Avocatul artistului, Steve Greenberg, a reafirmat în faţa persoanelor prezente la audiere că rapperul neagă acuzaţiile şi că susţine că ”nu a făcut nimic rău”.

Împotriva cântăreţului au fost formulate 10 capete de acuzare, fiecare pasibil de închisoare cuprinsă între trei şi şapte ani, care vizează agresiuni săvârşite în perioada 1998-2010 asupra celor patru victime prezumate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri