Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Melodia cu care Robbie Williams i-a supărat pe ruşi

Cântăreţul Robbie Williams a fost acuzat de ”rasism” de o parte a presei din Rusia, iar un cotidian rusesc a scris că starul britanic ”nu va mai concerta niciodată” în această ţară, din cauza noului single al artistului, ”Party Like A Russian”, informează BBC citat de News.ro

Prince Albert Of Monaco Celebrates 10 Years On The Throne : Day 2

Foto: Gulliver/Getty Images

În aceste versuri, în care parodiază un oligarh, cântărețul spune, la un moment dat, că „o revoluție plutește în aer”. (Citiți versurile în limba engleză la sfârșitul materialului.)

”Party Like a Russian” este primul extras pe single de pe următorul album de studio - al 11-lea - al artistului, care se va intitula ”Heavy Entertainment Show”, ce va fi lansat pe 4 noiembrie.

Versurile acestui cântec controversat vorbesc despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti, iar, potrivit BBC, Robbie Williams a dat dovadă de mult curaj, deoarece a făcut o rimă insolită, folosind cuvintele ”Rasputin” şi ”Louboutin”.

Single-ul include şi un fragment din ”Dansul cavalerilor”, o bucată muzicală compusă de rusul Serghei Prokofiev pentru spectacolul de balet ”Romeo şi Julieta” din anul 1935.

De asemenea, Robbie Williams cântă în această piesă despre un bărbat care delapidează ”banii unui popor întreg” pentru a-şi construi ”propria staţie spaţială”.

Artistul britanic a negat acuzaţia potrivit căreia versurile noului său cântec fac referire la preşedintele Vladimir Putin.

”În mod cert, acest cântec nu este despre domnul Putin”, a scris Robbie Williams într-un mesaj publicat pe Twitter. 

Într-un interviu anterior pentru The Sun, starul britanic a dezvăluit că a trebuit să ”tempereze” versurile acestei piese, deoarece nu voia să îi ofenseze pe unii dintre fanii lui.

”Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să îi supăr în niciun fel şi nu ştiu ce tip de umor au ei. Nu râd de nimeni, dar a trebuit să elimin anumite lucruri din cântecul meu, pentru ca acesta să devină ceva mai PC (”Political correct” / Corectitudine politică, n.r.) - iar aceasta este versiunea PC pe care o vedeţi”, a precizat Robbie Williams. 

Se pare că această strategie nu a avut succes, deoarece unele dintre publicaţiile din Rusia l-au acuzat pe artistul britanic de ”rasism anti-rusesc”.

În schimb, versurile cântecului au fost lăudate de jurnalista şi activista rusă Maria Baronova, care a scris într-un mesaj pe Facebook că Robbie Williams este ”un artist curajos”.

Cântecul ”Party Like a Russian” a debutat pe locul al 53-lea al topului britanic din această săptămână.

Videoclipul oficial al single-ului ”Party Like a Russian” a fost lansat pe 30 septembrie şi a generat deja peste 1,8 milioane de vizualizări pe site-ul YouTube. 

Versurile acestui cântec reprezintă un veritabil omagiu adus de starul britanic spiritului petrecăreţ al ruşilor. În acest videoclip, Robbie Williams interpretează rolul unui oligarh rus, în reşedinţa lui de lux, înconjurat de o trupă de dansatoare. Starul britanic cântă, dansează şi rosteşte şi câteva cuvinte ruseşti, precum ”Spasiba” (”Mulţumesc”).

Cântăreţul britanic Robbie Williams a anunţat pe 25 septembrie, prin intermediul unui clip difuzat într-o pauză de publicitate a emisiunii ”The X Factor”, că va lansa un nou album de studio pe 4 noiembrie.

Versurile:

„It takes a certain kinda man with a certain reputation
To alleviate the cash from a whole entire nation
Take my loose change and build my own space station
Just because you can, man
Ain't no refutin' or disputin' I'm a modern Rasputin
So contract disputes to some brutes in Louboutin
Act highfalutin while my boys put the boots in
Yeah you can, can
(Spasiba)

Party like a Russian
End of discussion
Dance like you got concussion oh
Put a doll inside a doll
Party like a Russian
Disco seduction
Party like a Russian oh
Have it like an oligarch

I've got Stoli and Bolly and molly, so I'm jolly
And I'm always off my trolley, so I never say sorry
There's a doll inside a doll inside a doll inside a dolly
Hello, Dolly
I put a bank inside a car inside a plane inside a boat
It takes half the Western world just to keep my ship afloat
And I never ever smile unless I've something to promote
I just won't emote
(Spasiba)

Party like a Russian
End of discussion
Dance like you got concussion oh
We've got soul and we've got gold
Party like a Russian
Disco seduction
Party like a Russian oh
Have it like an oligarch

Raz, dva, tri, chetyre
Cause the Russian boys, we're everywhere
There's revolution in the air
Oh oh oh, oh oh oh

Party like a Russian
End of discussion
Dance like you got concussion oh
Put a doll inside a doll
Party like a Russian
Disco seduction
Party like a Russian oh
Have it like an oligarch”.