Sari la conținut

Stadion construit din 4.000 de piese Lego

4.000 de piese Lego, sute de ore de migală, dar un rezultat pe măsura efortului investit. Un băiat de 14 ani din Satu Mare nu s-a lăsat până când nu a realizat, din micile cărămizi de plastic colorat, o copie fidelă a stadionului echipei sale favorite.

Stadionul în miniatură e lung de 160 de centimetri şi lat de 140. La realizarea lui, Rareş a muncit aproape doi ani şi jumătate.

Rareş Miclăuş, realizatorul stadionului din Lego: “Am decis să îmi îmbin două pasiuni: pasiunea pentru Olimpia, pasiunea pentru lego şi a ieşit această machetă”

Tânărul a reuşit să reproducă construcţia până în cele mai mici detalii. Pentru asta a petrecut zeci de ore pe stadion pentru documentare şi chiar mai multe acasă, în camera de lucru.

Rareş Miclăuş: „Am tăiat piese, le-am lipit. Scara de la tribuna oficială este identică cu cea de pe stadion, intrările”.

Cosmin Miclăuş, tatăl lui Rareş : „A implicat mult, mult efort, financiar din partea noastră şi multă pasiune şi atenţie la detalii din partea lui”.

Vestea construirii machetei stadionului galben-albastru, a ajuns şi la urechile preşedintelui echipei de fotbal "Olimpia" Satu Mare.

Attila Karda, preşedintele echipei Olimpia Satu Mare: „Rareş e un băiat care e foarte pasionat, deci nu lipseşte de la un meci al echipei”.

Rareş Miclăuş: „Mi-am propus să fac Hotelul Dacia, care este simbolul orașului și Turnul Pompierilor. Ambele sunt proiectate, trebuie doar să le încep”.

Tânărul şi-ar dori să urmeze facultatea de management sportiv, însă nu exclude nici o carieră în arhitectură.

Pe aceeași temă