Sari la conținut

Canionul 7 Scări, un spectacol al naturii. Tarife, program și ce poți vedea

Turiştii care au fugit în weekend la munte să se răcorească au o posibilitate unică să îmbine adrenalina, aerul curat şi apa rece. Canionul 7 Scări este destinația perfectă pe canicula acestor zile.

Toate drumurile din Braşov duc în aceste zile toride către Canionul 7 Scări. Acesta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Braşov, de când se poate ajunge până în apropiere, cu maşina. Drumul poate fi parcurs într-o oră prin pădure, iar trecerea de la caniculă la răcoare se face treptat.

Cea mai mare dintre cascadele Canionului 7 Scări are o înălţime de 15 metri, iar în această perioadă se stă la coadă pentru a parcurge această cascadă. De asemenea, temperatura în această zonă este de 15 grade, iar dacă punem la socoteală şi stropii de apă care cad pe turişti, e de la sine înţeles de ce experiența este reconfortantă.

„Super! Ultima oară când am fost, acum 15 ani, erau altfel scările, era un butuc aici, curgea apă pe tine... Pentru copii - adrenalină, pentru noi - super. Le recomand tuturor să vină.”, spune un turist.

„E aerul, în primul rând. Apa care te liniştete faţă de zgomotul oraşului şi al fabricilor unde lucrăm”, spune un alt turist.

Drumul până în vârf este încărcat de emoţii pentru mulţi turişti: „Scările abrupte! Foarte mari emoţii. (Reporter: De ce?) Mi-e teamă de înălţime”, explică o turistă.

Specialiştii recomandă să plecaţi la drum echipaţi corespunzător. „Încălţăminte cu talpă aderentă. Bluză şi de vânt şi de ploaie. Pe munte timpul este schimbător. Poate să se schimbe în jumătate de oră de la soare la ploaie”, spune salvamontistul Adrian Olteanu.

În plin sezon, într-o zi de weekend, sunt în jur de 1000-1500 de persoane care vizitează această zonă turistică.

Totodată, turiștii dornici de adrenalină se pot bucura de tiroliana de doi kilometri, care are un traseu ce traversează aşa-numita cascadă cu apă vie. 

„Recomand ca acest loc să fie vizitat. Este un loc minunat”, spune un turist străin.

În perioada verii, programul de vizitare este între orele 9:00 şi 19:00. Pentru a vizita canionul, adulţii plătesc 10 lei, iar copiii 5 lei. Pentru tiroliene, plata este de cinci ori mai mare.