Weekend pentru amatorii sporturilor extreme | Tiroliană, cățărări și plimbări cu motocicleta lângă Oradea

Data actualizării: Data publicării:
TIROLIANA_3

A fost distracție și adrenalină, duminică, lângă stațiunea Băile 1 Mai, din Bihor, unde și-au dat întâlnire pasionații sporturilor extreme. În timp ce unii au încercat senzațiile oferite de o tiroliană lungă de 80 de metri, alții s-au cățărat pe o stâncă înaltă de 30 de metri. Au fost prezenți și pasionații de motoare, care au făcut plimbări pe terenul accidentat.

Vremea caldă de duminică, zi în care s-au înregistrat chiar și 20 de grade, a adus lângă stațiunea Băile 1 Mai, din Bihor, zeci de copii și adulți, pasionați de tiroliană ori de cățărări. Cei mai încântați au fost cei mici.

”A fost foarte, foarte bine! Dacă închideai ochii era ca și cum era să zbori”, s-a bucurat un copil.

”-A fost un pic cam ciudat, pentru că nu m-am mai dat pe o tiroliană atât de înaltă.
-Dar ți-a plăcut?
-Da, mi-a plăcut foarte mult și a fost foarte frumos”, recunoaște alt băiețel.

Echipați corespunzător, curajoșii și-au dat drumul pe coarda lungă de 80 de metri. Prețurile pentru o astfel de experiență încep de la 15 lei pe persoană.

”E păcat că nu cunoaștem împrejurimile pe care le avem, este o zonă excepțională și e ceva de neuitat.”

”A fost o experiență uimitoare, pentru prima dată am fost aici. Cel mai tare a fost să te împingi singur, să îți depășești limitele și să ajungi sus.”

”Avem tiroliană, să zicem, în premieră două tiroliene paralele de 80 de metri; se poate face escaladă, avem un perete stâncos de 25-30 de metri înălțime sau coborâre cu coarda, în denumirea tehnică, rapel”, a explicat Valentin Sereș, de la Aventura Bihor.

Vremea bună și terenul accidentat i-au adus în zonă și pe pasionații de enduro.

”Plăcerea acestui sport e că poți să vezi natura, te simți liberi și nu mai ai niciun gând. În timp ce ești pe motor ești cu adevărat liber”, spune Dan Potioc.

”Motorul e pregătit pentru un teren destul de abrupt, dificil. Motorul trebuie să fie un minim de 250 cmc, pregătit pentru sportul enduro”, a detaliat Nicolae Bocioc.

Aflată la doar 13 kilometri de Oradea, zona oferă posibilitatea unor drumeții sau plimbări cu bicicleta ori pe cal, prin pădure. În apropiere se află craterul de la Betfia, poarta către o peșteră adâncă de 86 de metri.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri