Cât costă să mergi la schi în România. Turiștii se plâng de prețurile mari din acest an: „E mai ieftin să schiezi în Franța”

Data publicării:
persoane care schiaza in poiana brasov
Prețurile pentru închirierea echipamentelor sportive au crescut cu 12%. FOTO: Shutterstock

Sezonul de schi vine cu prețuri uriașe, anul acesta. Scumpirile nu au ocolit pârtiile, unde tarifele la skipass-uri și telecabine au crescut, în medie, cu 17% față de anul trecut. Nu sunt singurele creșteri de prețuri. Închirierea echipamentelor sportive și mesele la restaurant costă și ele mai mult.

În timpul săptămânii, Poiana Brașov este aproape pustie. Nu vin turiști, pentru că nu găsesc zăpadă, doar prețuri mai mari decât cele de anul trecut.

Turist: „Prețurile pentru acest sezon, deloc la așteptările pârtiilor, la cum se prezintă pârtiile. E mai ieftin să te duci să schiezi în Franța decât în Poiana Brașov.”

Turist: „Pentru un abonament de 20 de ore, 600 de lei de persoană. Destul de mari, dar ce să facem, ne adaptăm.”

Prețurile pentru închirierea echipamentelor sportive au crescut

Prețurile pentru închirierea echipamentelor sportive au crescut cu 12%.

Anul trecut, un turist plătea pentru un echipament complet cu schiuri, bețe și clăpari 80 de lei, anul acesta plătește 90 de lei.

Cina pentru două persoane la restaurantul unui hotel de patru stele ajunge să coste 300 de lei.

Turist: „E destul de scump. Cazare, restaurantele sunt foarte scumpe și jucăriile, închirieri de săniuțe și nu e nimeni acum. E cam pustiu. Ar trebui să coboare prețurile.”

Daniel Pop, instructor de schi: „Motivele pentru care au crescut prețurile: Acest lucru se întâmplă anual, s-a scumpit combustibilul, s-a scumpit electricitatea și e normal ca și prețurile să crească, așa cum și produsele cresc la supermarket. E normal ca și în domeniul schiabil prețurile să crească.”

Prețurile au crescut și în celelalte stațiuni montane. La Bușteni, biletele dus-întors cu telecabina care duce la Babele costă 215 lei, față de 170 de lei, anul trecut.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri