Video Cel mai aglomerat weekend la mare. Turistă: „Masca nu se mai poartă în magazin aici, mai deloc, în autobuz la fel, fără mască”

Data publicării:
aglomeratie pe plaja la mamaia
Peste 200.000 de turiști sunt pe litoral, iar regulile pandemiei par uitate Foto: captură video Digi24

Plaje ticsite de turiști, hoteluri și pensiuni aproape de capacitatea maximă și măsuri anti-COVID date uitării. Așa arată litoralul românesc în acest weekend când a fost doborât recordul de turiști din actualul sezon estival: peste 200.000 de oameni.

Cine a ajuns pe plajă după ora 8 dimineața, cu greu a mai găsit un loc liber pe nisip sau un șezlong la malul mării. Mulți turiști și-au rezervat vacanțe din timp ca să evite prețurile foarte mari din această perioadă, considerată vârf de sezon.

De altfel, părerile în privința prețurilor sunt împărțite:

„Pentru cât oferă, destul de exagerate prețurile. După cum vedeți, aglomeratie. Dar în schimb, e frumos că suntem cu niște prieteni”, spune o turistă.

„Prețuri pentru români, și mai mari, și mai mici. O noapte de cazare aici, în Mamaia, este 330 de lei”, precizează un turist.

„Șase persoane - a fost 5.400 de lei. Pentru 4 nopți”, dezvăluie un altul. 

Lipsiți de orice griji, copiii sunt încântați. „Că e multă apă și pot să mă joc cu prietenii mei prin apă”, explică un puști.

Deși medicii anunță că tulpina Delta a SARS-CoV-2 este dominantă în Europa, iar în România se transmite deja comunitar, la mare, pare că nimeni nu mai respectă regulile sanitare.

„Masca nu se mai poartă în magazin, aici, mai deloc, în autobuz la fel, fără mască”, a constatat o turistă.

„Acum depinde și de fiecare, dacă se protejează în felul lui... (Reporter: Ați văzut persoane cu mască?) Nu prea, a dispărut masca”, confirmă o altă turistă.

Weekendul acesta, în stațiunile de pe litoral capacitatea de ocupare este de peste 90 %.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri