Sari la conținut

Gadgeturile care nu trebuie să lipsească din bagajul copiiilor în vacanță

Stefan și Petra sunt doi frați pasionați de gadgeturi. Pentru ei tehnologia nu mai are niciun secret, chiar dacă Petra nu a împlinit încă trei ani. Cei doi și-au făcut, deja, planurile de vacanță și - spun ei - știu cu ce dispozitive mobile trebuie să plece în tabără, la bunici și în concediu la mare, împreună cu părinții.

„Eu mi-aș lua o lanternă, un selfie stick, o baterie portabilă și un aparat foto. Și poate și un telefon pentru a-mi suna părinții”, spune Ștefan.

„În primul rând mi-aș lua o lanternă! Mi-aș mai lua un aparat de fotografiat și o tabletă. Cu aparatul de fotografiat aș face poze, dacă aș vedea lucruri frumoase. De exemplu, dacă e un ponei, un păun, o lebădă”, afirmă Petra.

„Am adunat și eu doar o parte dintre gadgeturile pe care cei mai mulți copii le iau în vacanță. Voi începe cu internetul mobil, pe care părinții îl cam interzic uneori, care dă internet oriunde te-ai afla / Am înteles că există un gadget pe care mulți copii îl folosesc când pleacă din țară, este un adaptor de priză și pot pune încărcătorul meu și gata. Pentru că în diferite țări sunt diferite prize. Și dacă am o priză la îndemână iau un adaptor și pot să încarc mai multe gadgeturi: telefon, tableta, latptop si ce mai avem noi”, spune Miruna.

În vacanță, bateria telefonului se poate transforma foarte ușor din cel mai bun prieten în inamicul tehnologiei. Există însă o soluție care să nu vă pună în pericol nevoia de conectare digitală. Bateriile externe sunt accesibile, spun producătorii de telefoane inteligente. Prețul variază în funcție de calitate și compatibilitate. Sunt dispozitive care pot fi achizitionate cu 20 de lei, în timp ce unele ajung să coste și 600 de lei.

Pe lista gadegeturilor preferate de copii se află și selfie stick-urile, considerate accesoriile vedetă, pe timpul verii. Dispozitivele mobile garantează captarea oricărui moment important, alături de cei dragi. Prețul lor este atractiv, între 10 și 300 de lei.

„Un selfie stick este folositor pentru a-ți face poze cu prieteni sau cu familia sau cu oameni în momente în care ți-e greu să ții telefonul foarte sus. Și de asta te ajută acest selfie stick”, spune Ștefan.

Cum suntem în plină eră digitală şi tentaţia de a capta cât mai multe imagini este uriaşă, avem nevoie și de un card de memorie. Dispozitivul este independent de telefon și va păstra, într-un loc sigur, cele mai frumoase momente din vacanță.

Specialiștii în IT ne recomandă un card de memorie de 64 GB. Prețul unui astfel de dispozitiv variază între 50 și 100 de lei. Există și alternative mai ieftine. Cu mai puțin de 20 de lei, puteți cumpăra o mini-memorie externă de 8 sau chiar 16 GB.

Din bajag nu poate lipsi aparatul foto. Deşi smartphone-urile şi tabletele vin echipate cu camere din ce în ce mai performante, nu se pot compara cu aparatele foto. Cu o camera DSLR orice amator poate realiza fotografii de calitate. Canon, Sony, Nikon, Olympus sunt brandurile cele mai căutate de începători. Prețul unui aparat variază de la câteva sute, până la peste 10.000 de lei. Și totuși, cu o investiție de aproximativ 1000 de lei, profesioniștii în fotografie ne asigură că putem achizitiona un dispozitiv care să ne satisfacă așteptările.

GoPro-ul este o cameră mică, ușoară și o puteți folosi în cele mai dinamice situații, cum ar fi activitățile sportive, pe care este imposibil să le filmați cu aparatele foto clasice. Profesioniștii recomandă achizitionarea unui GoPro Hero 4, al cărui preț este însă ridicat: aproximativ 1700 lei. Există și variante mai ... accesibile!

Chiar dacă puștii zilelor noastre sunt fascinați de tehnologie, uneori, spun ei, în vacanțe, e binevenită și o...pauză!

„Într-unele vacanțe poate vrei să stai doar cu familia, fără tot felul de lucruri de asta pe care poate nu vrei să le duci grija . Si de asta poate e mai bine să nu le ai în unele vacanțe”, spune Ștefan.

„Cel mai frumos loc în care am fost eu este la mare. Pentru că poți să stai în apa, e cald și mai ales la hotel! Pentru că la hotel e frumos”, spune Petra.

Deși nu se află pe lista de gadgeturi, bine ar fi ca în vacanță să avem la îndemână un binoclu, un ceas subacvatic și mai ales o lanternă sau orice alt dispozitiv de iluminare exterioară. Lumina dată de baterii poate fi extrem de utilă dacă picnicul se prelungește până târziu.