GALERIE FOTO și VIDEO. 10 drumuri cu priveliști care-ți taie respirația

Data publicării:
great ocean road

Iată care ar fi acestea:

Rte66btwnOatmanAndKingman- wikimedia
Rte66btwnOatmanAndKingman- wikimedia

1. Route 66, SUA. „The Mother Road” (Mama șoselelor) constituie un veritabil mit și leagă Chicago de Los Angeles, parcurgând aproape 4.000 de kilometri. Traversează opt fusuri orare și opt state.

2.Atlantic Road (Drumul atlantic), Norvegia. Are numai 8,3 kilometri, dar este o minune care leagă orașele Molde și Kristiansund, din fiordurile de Vest. Șoseaua a fost construită pe mai multe insulițe și recifuri și numără opt poduri și mai multe viaducte. Acest décor dă impresia că mergi efectiv pe...apă.

Atlantic Road e una din puținele creații artificiale în care omul  a făcut mai mult decât să distrugă mediul. Din contră, a pus natura în valoare. Să conduci pe Atlantic Road  e unul din cele 1000 lucruri de făcut în viață. Iată și o demonstrație video:

3. Karakorum. Această șosea internațională, care este situată la o altitudine de 4.693 de metri, la granița dintre China și Pakistan, este șoseaua asfaltată aflată la cea mai mare înălțime. E de înțeles de ce este supranumită oficial și „cea de-a opta minunte a lumii.

4. Autostrada 1 din California sau Pacific Coast Highway este visul american de la un capăt la altul. Se întinde de-a lungul coastei Pacificului, începând din nordul Californiei, pe 882 de kilometri. Oferă panorame magnifice și traversează orașe-vedetă precum San Francisco și Los Angeles.

5. Pasul Sani, Africa de Sud. - Frumoasă, dar periculoasă, acest drum sinuos are numai 9 kilometri lungime. Începe din extremitatea vestică a provinciei KwaZulu-Natal traversând granița cu Lesotho vecin. Urcați la bordul unui jeep bun, la aproape 2.800 de metri altitudine, dar nu vă apropiați prea mult de marginea impresionantelor prăpastii!

6. Tianmen Road. Pe numai 11 kilometri, are 99 de curbe, unele înclinate la 37 de grade – vertijul e asigurat, însă odată ajunși în vârful muntelui vă așteaptă o frumoasă recompensă! Se află în nordul provinciei chineze Hunan, acolo unde sunt și cavernele din Tianmen, la 1.200 de metri altitudine.

7. Defileul Dade din Maroc. La est de Marrakech, în masivul Atlasul Mare, se află acest drum, care descrie adevărate bucle montane ce urmează defiletul până la Agoudal și vârful Todra. Un peisaj deșertic, apoi stâncos, în care puteți întâlni ciobani cu turme de capre.

8. Great Ocean Road. Urmează coasta de sud-est a Australiei, între orașele Torquay (renumit pe plan mondial pentru surful care se practică aici) și Allansford. Este un drum intrat în patrimoniul național.

9. Ruta 40 (Argentina). Este unul dintre cele mai lungi drumuri din lume, cu cei 5 500 de kilometri ai săi. Merge în paralel cu Anzii Cordilieri și traversează 20 de parcuri naționale, 18 râuri, 27 de trecători, oferind cel puțin tot atâtea peisaje magnifice. Ajunge până la 5.000 de metri altitudine, la  Abra del Acay în Salta. Partea sudică a drumului, în mare parte nepavată, care trece printr-un teritoriu aproape nepopulat, a devenit o destinație preferată pentru turismul de averntură.

10. Golful Capului, Insulele Mauritius – În sudul insulei, între Flic-en-Flac și Bel Ombre, acest drum confortabil și securizat oferă ocazia de a arunca o privire atât la dreapta, cât și la stânga, asupra întinderii de apă turcoaz și a vegetației luxuriante.

(sursa: http://www.petitfute.com)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensionarii care NU vor primi bani după recalculare. Veste de ULTIMA ORĂ
Digi FM
Elena Lasconi, atac la adresa lui Iohannis?! Ce a răspuns când a fost întrebată ce fel de președinte ar fi și...
Pro FM
Fostul soț al lui Mel B, fotografiat cu zâmbetul pe buze, alături de fiica lor. El și fosta membră Spice...
Film Now
Motivul pentru care un actor din House of the Dragon a fost intimidat de Matt Smith în timpul filmărilor: „Am...
Adevarul
Cele mai cancerigene produse de curățenie pe care toată lumea le folosește. Cu ce le puteți înlocui
Newsweek
Un pensionar cu doar 38 de ani munciți va lua pensie de 8.100 lei la recalculare. Cât e impozitul?
Digi FM
“Eu încărcam roabe cu beton, el spărgea banii cu gagici”. Dumitru Dragomir nu-i plânge de milă lui Irinel...
Digi World
Ce efecte are mersul pe jos de trei ori pe săptămână asupra organismului tău. Efectele sunt uimitoare...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Kevin Costner, reacție incredibilă după ce l-a distribuit pe fiul lui într-un film, deși nu are experiență...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia