Sari la conținut
News Alert

Idei de vacanță. Șapte nopți de cazare cu 1 euro, în Grecia

România dă semne că o să câştige prima rundă din războiul turistic cu străinătatea, cel puţin pentru următoarea vacanţă, de Paşte. Lupta cea mare se dă însă pentru concediul de vară. La Târgul Naţional de Turism de la Romexpo, agenţiile au oferte bune pentru Grecia şi Turcia. Şi la noi sunt condiţii la fel de bune, spun consultanţii, doar că hotelierii încă nu ştiu să le ambaleze atât de frumos ca străinii.

6.000 de români ar putea fi tentaţi să petreacă Paştele în străinătate, mai ales în Grecia şi Bulgaria. Peste 100.000 de vor prefera să ciocnească însă ouă roşii în zonele pitoreşti de la noi, estimează patronatele.

De exemplu, la o pensiune de cinci margarete din Bucovina, 4 nopti de cazare şi pensiune completa costă 1.100 lei de persoană.

„Pe lângă cazare şi masă, vizite la mânăstiri, plimbări cu trăsuri trase de cai”, spune Cătălina Velniciuc, Centrul de Informare Turistică Suceava.

Cine stă cu gândul la străinătate, dar nu are nici mulţi bani trebuie să îşi planifice concediul în extrasezon: aprilie şi septembrie. Atunci sunt cele mai mici preţuri în Grecia, de pildă.

„Ofertele pentru târg sunt la un euro șapte nopţi de cazare plus 75 de euro transportul”, spune Marius Berca, manager agenţie de turism.

„Ofertele străine sunt îmbrăcate într-o poleială mult mai frumoasă şi mai strălucitoare decât ofertele noastre pentru că noi încă nu avem acea experienţă de a polei şi de a prezenta frumos ceea ce avem”, afirmă Dragoş Răducan, vicepreşedinte Federaţia Patronatelor din Turism.

Cei care s-au plictisit de Grecia şi nu se lasă seduşi de vacanţa în ţară pot să încerce Turcia, spun agenţii de turism. Calmarea tensiunilor militare şi preţurile reduse în timpul târgului naţional de turism ar putea fi argumentele.

Duminică, în ultima zi a târgului, programul de vizitare este între orele 10:00 şi 16:00. Biletul de intrare pentru adulţi, inclusiv studenţi, este de 10 lei/zi. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate au intrare gratuită.

 

Pe aceeași temă