Peste un milion de turiști străini au vizitat România anul acesta

Data publicării:
centrul vechi, bucuresti
Foto: Shutterstock

Tot mai mulţi turişti străini îşi fac planuri de vacanţă în România. O arată datele statistice. În prima jumătate a anului ne-au vizitat peste un milion de străini - cu peste 10 la sută mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cei mai mulţi străini care au preferat să-şi petreacă la noi câteva zile libere au fost germanii. Au venit aproape 140.000 în primele şase luni. Ei au fost urmaţi de turiştii din Israel şi Italia - peste 100.000 din fiecare dintre cele două ţări.

În ceea ce priveşte locurile vizitate, majoritatea strănilor, adică aproape un milion, au preferat să-şi petreacă concediul în oraşele mari din ţară. Datele statistice mai arată că localităţile turistice au atras 120.000 de străini, iar staţiunile montane aproximativ 85.000.

În total, în prima jumătate a acestui an, în România au venit un milion două sute de mii de turişti. Asta înseammă cu aproape 11% mai mulţi vizitatori decât în perioada similară a anului trecut. Nu au stat însă prea mult la noi - în medie fiecare turist străin s-a cazat câte două zile într-unul din hotelurile din ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri