Cum cad pradă turiștii străini hoților care îi ademenesc cu ajutorul aplicațiilor de dating. Unele victime au fost răpite și ucise

Data publicării:
turist american ucis în Columbia după ce și-a dat întâlnire cu o femeie printr-o aplicație de dating
Tou Ger Xiong, un turist din SUA, a fost răpit și ucis în Columbia după ce s-a întâlnit cu o femeie pe care a cunoscut-o online. Capturi foto: Facebook / Tou Ger Xiong

Ambasada americană din Columbia a avertizat că infractorii folosesc aplicațiile de dating ca să își ademenească victimele în spații publice precum restaurante și baruri, acolo unde turiștii sunt agresați, jefuiți și chiar omorâți, uneori de persoana cu care și-au dat întâlnire, potrivit BBC.

Opt cetățeni americani au murit în condiții suspecte în doar două luni de zile după ce au vizitat Columbia. Ambasada americană de la Bogota a spus că unele dintre victime au fost drogate și jefuite după ce și-au dat întâlnire prin aplicațiile de dating.

Incidentele au avut loc cel mai des în orașe precum Medellin, Cartagena și Bogota, acolo unde vin cei mai mulți turiști din America.

Călătorii au fost sfătuiți să evite locurile izolate precum camerele de hotel.

În ultimele luni ale anului 2023, numărul de vizitatori străini care au fost jefuiți în Columbia a crescut cu 200% și numărul celor care au murit a crescut cu 29%, aici fiind incluși și cei opt americani care au murit în această țară în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie.

Una dintre victime a fost comediantul și activistul american Tou Ger Xiong (50 de ani), care locuia în Minnesota. El era în vacanță în Columbia la finalul lunii noiembrie, atunci când a fost răpit și ucis după ce s-a întâlnit cu o femeie pe care a cunoscut-o online.

Xiong a fost răpit și înjunghiat mortal de mai multe ori de un grup de bărbați.

Numărul total al turiștilor străini care au căzut pradă acestui tip de infracțiuni ar putea fi mult mai mare decât cel oficial.

„Aceste tipuri de infracțiuni trec deseori neobservate întrucât victimelor le este rușine și nu vor să meargă până la capăt cu procesul judiciar”, a transmis ambasada americană, care a avertizat că cei care încearcă să opună rezistență sau să se lupte cu infractorii sunt în pericol și mai mare să fie uciși.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri