VIDEO. Turişti străini uimiți de România: „Cea mai mare surpriză a aventurii noastre prin Europa. Am vrut s-o ocolim”

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Doi turiști străini au fost fermecați de România, după ce inițial s-au temut să viziteze țara noastră, auzind că ar fi un plan riscant. Pentru a-și urma traseul, cuplul a decis să treacă din Ucraina în Turcia cu feribotul. Însă tinerii și-au pierdut actele de înregistrare ale mașinii cu care traversau Europa. Din această cauză au fost nevoiți să-și continue drumul prin România, unde au avut o adevărată revelație.

- Sunt vacile care se întorc acasă. E incredibil, deja a trecut o turmă de capre, acum este o cireadă de vaci. O vacă a intrat, deja, în clădirea aceea. Cred că, de fapt, nu e o cireadă întreagă, sunt vacile mai multor oameni.

Până să descopere farmecul unic al României rurale, Victor și Kristina nu prea știau la ce să se aștepte de la această călătorie.

- Este o aventură, deci trebuie să ne avântăm în necunoscut. Există o singură cale.

- Avem o persoană speriată să conducă pe străzile din România.

- Îți spun eu că te vei distra să dai o tură prin România.

Impresiile lor s-au schimbat în totalitate, după un lung drum prin satele Transilvaniei.

- Drumul a fost copleșitor. Nu știam ce să mai fotografiem, ce să mai filmăm. Eram nevoiți să stăm în mașină. Mi-a venit să mă opresc de câteva ori, să mai uit la anumite lucruri. Dar n-am putut, satele erau unul după altul și oamenii erau peste tot.

Victor și Kristina au rămas impresionați și de monumentele istorice întâlnite în cale, la Sighișoara sau la Viscri.

- Avem patru turnuri, o casă și o biserică în mijloc, cu un turn de apărare. Avem priveliștea împrejurimilor. E grozav!

Călătoria lor este documentată pe un canal de YouTube, unde Victor și Kristina au postat imagini și impresii din toate țările prin care au trecut.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„România, ţara pe care am încercat să o evităm traversând spre Ucraina şi luând apoi feribotul spre Turcia. Oamenii spuneau că nu e sigură, că vom fi jefuiţi, că poliţia va încerca să profite de noi... dar ghiciţi, ce! Soarta - şi noi pierzându-ne actele de înregistrare a dubiţei - ne-a forţat să conducem prin România şi am avut o revelaţie! Vedeţi în o parte din călătoria noastră acest minunat loc în care viaţa este simplă, în care lumea îţi face semn cu mâna când treci, în care animalele de fermă cutreieră libere, ca să menţionez petrecerea de Halloween la Castelul lui Dracula, cai şi căruţe pretutindeni”, au povestit aceștia.

Călătoria lor a început în Anglia şi s-a terminat în Italia, după ce au trecut prin Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România, Bulgaria şi Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri