A nins la Brașov în timpul nopții. Pe Valea Prahovei s-a depus un strat consistent de zăpadă

Data actualizării: Data publicării:
schior pe partie
Se poate schia pe Valea Prahovei, unde s-a depus un nou strat de zăpadă. FOTO: Facebook Primăria Brașov

La Brașov a nins peste noapte. Pe Valea Prahovei, unde oricum se circulă greu și în condiții normale, s-a depus un strat consistent de zăpadă, așa că drumarii au intervenit pe șosele cu zeci de utilaje. 

Ninsorile au revenit în unele zone din centrul ţării, printre care judeţele Braşov şi Covasna, unde s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante pentru fluidizarea traficului rutier, a anunţat, joi, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov.

Potrivit sursei citate, în ultimele 12 ore s-a acţionat cu 54 de utilaje de deszăpezire în zonele afectate şi au fost răspândite peste 200 de tone de materiale antiderapante pe mai multe drumuri naţionale, printre care DN1 şi DN 10.

"Avem ninsoare slabă în judeţul Braşov, la Predeal, Săcele, Bran, Lunca Câlnicului, carosabilul este umed, cu zloată, ploaie şi ninsoare la Întorsura Buzăului şi Chichiş în judeţul Covasna", informează reprezentanţii DRPD Braşov.

Șoferii sunt îndemnaţi să circule prudent, adaptând viteza la condiţiile de drum.

Iarna de la finalul lunii martie i-a bucurat pe pasionații sporturilor de iarnă, mai ales că nu au prea avut parte de vreme bună pentru schiat anul acesta. Este strat proaspăt de zăpadă pe pârtiile din Poiana Brașov, așa că cine a reușit să își ia câteva zile libere, a profitat de ocazie și a mers la munte.

Vlad Drăghescu, instructor de schi: Sunt condiții de iarnă, e ceață deasă, frig, și așteptăm ninsoarea că am văzut pe prognoza că sunt anunțați 20 de cm azi, mâine. În ultimii ani ne-am obișnuit să fie zăpadă în martie că parcă s-au decalat anotimpurile un pic.  

Jumătate de țară rămâne în orele următoare sub informare de ninsori și lapoviță, însă de mâine se încălzește în toate regiunile. Ne așteaptă un weekend cu fenomene de vară și temperaturi de până la 21 de grade.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri