Au fost minus 10 grade în depresiuni în această dimineață, weekendul continuă cu vreme rece și ploi. Când începe să fie mai cald

Data actualizării: Data publicării:
floare intr-o primavara friguroasa.
Au fost minus 10 grade în depresiuni în această dimineață, weekendul continuă cu vreme rece și ploi. Foto: GettyImages

Urmează un weekend cu vreme rece și ploioasă, iar această tendință se va păstra și pe parcursul săptămânii viitoare. Sâmbătă dimineață au fost minus 10 grade Celsius în depresiuni. În multe zone au fost 0 grade.

Azi se încălzește ușor față de ziua de ieri, iar maximele termice vor ajunge la 20 de grade în sud. În schimb, va ploua în Dobrogea, Oltenia și Transilvania, la munte vor fi precipitații mixte, iar la peste 1.500 de metri va ninge.

Maxima termică de azi în București va fi de 18 grade, iar duminică după-amiază va ploua. De luni, temperaturile scad iar în București, iar nopțile vor fi reci.

Alina Șerban, meteorolog ANM: Temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate între 12-13 grade Celsius, la cel mult 17 -18 grade. Sisteme noroase vor traversa din nou zona țării noastre, vor determina ploi și cantități mai însemnate de apă.

Apoi, duminică, din nou, în extindere dinspre partea de vest a teritoriului în toată țara și din nou cantități mai importante de apă și descărcări electrice. În zona Capitalei, putem spune că ne vom situa cumva în jurul normalului acestei perioade. Cu o maximă ce va varia de la o zi la cealaltă de la 16 la 17-18 grade.

Și în Capitală vom mai avea ploi în zilele următoare sunt semnale de o încălzire ușoară de la mijlocul săptămânii viitoare când foarte probabil să avem mai multe temperaturi de 20 și ușor peste 20 de grade.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri