Cod roșu de viscol în 10 județe. Meteorologii au emis și avertizări cu cod portocaliu și galben de vreme rea. HARTA zonelor afectate

Data actualizării: Data publicării:
om cu umbrela in viscol
Avertizare cod galben de vreme rea în mai multe județele ale țării. FOTO: Getty Images

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod roșu de viscol puternic în Carpații Meridionali, care afectează 10 județe, la altitudini de peste 1.800 metri, începând de marți seară. De asemenea, s-au emis și coduri portocalii și galbene de vreme rea, avertizările afectând aproape jumătate de țară.

UPDATE 13.20 Au fost transmise avestizări prin Ro-Alert pentru vreme severă COD ROȘU în zona montană, pe raza localitatilor: Bușteni, Azuga, Sinaia, Mâneciu și Valea Doftanei.

Cod roșu de viscol în Carpații Meridionali

Avertizarea cu cod roșu este valabilă în intervalul 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120 – 140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Judeţele afectate de Codul roşu sunt: Prahova, Braşov, Argeş, Sibiu, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Caraş-Severin.

Cod portocaliu și galben de vreme rea pentru mai multe zone

A fost emisă și o avertizare Cod portocaliu, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, cu intensificări puternice ale vântului și cantități însemnate de precipitații, la altitudini de peste 1.800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali. La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100-110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30-50 l/mp și izolat de peste 60-70 l/mp.

Judeţele afectate de Codul portocaliu sunt: Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Alte zone din țară sunt afectate de cod galben de vânt și precipitații, în intervalul 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18. Astfel, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25...40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Judeţele aflate sub Codul galben sunt: Tulcea, Constanţa, Buzău, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Vrancea, Bacău, Neamţ, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri